Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
14°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
14°C

Hogyan töltsük biztonságosan az elektromos autó akkumulátorát?

2024. április 25. 12:37

Az akkumulátor az az alkatrész, amely nélkül egyetlen elektromos jármű sem működhetne. Napjaink akkumulátorai a fejlett technológiának és a folyamatos innovációnak köszönhetően egyre nagyobb hatótávolsággal rendelkeznek és egyre hatékonyabbak. 

Akad néhány dolog azonban, amelyet érdemes tudni, ha elektromos autónk akkumulátorát szeretnénk mindig biztonságosan tölteni. Most megmutatjuk azt, mik azok, amelyekre fontos, hogy minden sofőr odafigyeljen.

Mire van szükség az akkumulátor biztonságos töltéséhez?

Az első és egyben legfontosabb dolog a megbízható akkutöltő használata. Jó megoldást jelentenek a Voltie minőségi töltői, melyeket otthon is telepíthetünk, így nem kell az utcai töltőállomásoktól függővé tenni magunkat. Egy ilyen megoldás lehetővé teszi, hogy autónk akkumulátorát akár automatikusan vagy egy gyors gombnyomással feltöltsük, hiszen az autó és a töltőegység könnyedén kommunikál egymással.

A Voltie töltők ráadásul nemcsak gyors és hatékony megoldást jelentenek, de rendkívül felhasználóbarátak is egyben, használatukat sokoldalú applikáció is segíti. Esztétikus megjelenésüknek köszönhetően pedig tökéletesen illeszkednek minden modern otthonba.

Mi történik, ha útközben merül le az akku?

A leendő villanyautó-tulajdonosok egyik rémálma az útközben lemerülő akkumulátor. Ha ugyanis nincs lehetőségünk a töltésre, az nemcsak kellemetlen, de veszélyes is lehet, hiszen egyrészt akadályozhatjuk a forgalmat, másrészt maga az akkumulátor is könnyen károsodhat.

Természetesen a járművek időben jelzik a sofőrnek, ha az akkumulátor teljesítőképessége csökken, sok modell pedig automatikusan visszaveszi a teljesítményt, hogy biztonságosan eljuthassunk a következő töltőállomásig.

Az autó tehát segít kezelni a váratlan helyzeteket. Ennek ellenére is érdemes mindig felkészülten útnak indulni. Egy otthoni töltőállomás ilyenkor nemcsak az akkuk feltöltésében, de az utazás megtervezése, optimalizálása során is a segítségünkre lehet.

Mit tegyünk, ha nincs a közelben töltő?

Abban az esetben, ha a baj mégis megtörténik, nem tehetünk mást, mint hívjuk az autómentőket. Ilyenkor sok esetben az elszállítás miatt sem kell aggódnunk, hiszen az autómentő egy nagy akkumulátor segítségével feltölti az autónk lemerült akkumulátorát. Ettől függetlenül persze fontos, hogy mindig megfelelő tervezés után induljunk útnak.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy habár a töltési infrastruktúra folyamatosan fejlődik, egy otthoni töltő tökéletes megoldás lehet annak érdekében, hogy mindig feltöltődve, maximális biztonságban indulhassunk útnak.

A megfelelő otthoni töltőállomás mellett pedig egy megbízható applikációval könnyedén nyomon lehet követni a jármű töltöttségi szintjét. Ilyen módon kevésbé kell majd a váratlan kellemetlenségek miatt aggódnunk.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.