Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
18°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
18°C

Egy puha és szerethető babát adni a kicsiknek. Te is erre vágysz?

2024. április 27. 11:20
Amikor először végignézted a hatalmas játék baba kínálatot, talán te is megdöbbentél. Rengeteg termék van, és annyi mindent tudnak már! De vajon melyik köti majd le a te gyermeked figyelmét is? Ugye milyen jó lenne, ha nem csak egy újabb porfogó kerülne a polcra?

Egy szerethető barát

Szerencsére a Mamilla bababoltban Little Dutch babák is kaphatóak. A márka híres a letisztult, gyönyörű színeiről és a minőségi alapanyagairól. A babái puhák, kedves arcúak, mosolygósak, így nemcsak a játékhoz, de az elalváshoz is tökéletes partnerek lehetnek.

Ha éppen azon gondolkodsz, hogy milyen babát érdemes választani, akkor adunk egy tippet. Olyat válassz, aminek saját neve és stílusa is van, és nincs tele villódzó fénnyel, meg interakcióval. Illetve az is előny, ha kicsit hasonlít a gyermekedre. Ezek mind segítik a kötődés kialakulását, és kisebb az esélye annak, hogy a szekrény lesz az állandó otthona.

Így nemcsak egy játék, hanem egy valódi barát költözhet a szobába. Az új, kis pajtás jelenléte segíthet az elalvásban és a nehéz érzelmi pillanatok utáni megnyugvásban is. Ráadásul gyönyörű fiú babák is vannak már a kínálatban.

Milyen készségeket fejleszt a játék?

Ezeket a játékokat sokszor nem kötjük össze azzal, hogy milyen képességekre vannak jó hatással. Pedig egy rendkívül hasznos dologról van szó. Nézzük csak, hogy mik ezek pontosan:

  • Empátia fejlődése 

A gyermek megtapasztalhatja, hogyan kell gondoskodni valakiről, és megérteni mások érzéseit. Gyakorolhatja, hogy bizonyos helyzetekben milyen reakció a helyes.

  • Kreativitás

Segíthet a gyermeknek kifejezni a képzeletét, mert neki kell kitalálni a játék pontos menetét. Megtervezheti és eljátszhatja a kitalált szituációkat. Ezzel fejlesztheti a narratív gondolkodást és a kreatív problémamegoldó képességeket.

  • Önértékelés 

Az interakció során úgy érezheti, hogy ő irányíthatja a helyzeteket és hatással lehet a babára. Ez növelheti az önértékelést és az önállóságot.

  • Kötődés és biztonság

Bár nem élőlény, a játék mégis lehetőséget nyújt a kötődés kifejezésére és a biztonság érzetének megtapasztalására. 

Mesélj neki a babáról

Amikor egy új barát történettel érkezik, akkor érdemes kihasználni az ebben rejlő lehetőségeket. Hiszen ezek az apró kis tulajdonságok valóságossá és csodálatossá teszik az élményt. Segít elindulni a kreativitás útján, mivel megmutatod neki, hogy hogyan ruházhatja fel saját személyiségjegyekkel.

És hát éppen ezt várjuk egy babától, nem igaz? Hogy elindítson egy olyan szerepjátékot a gyermekben, amit jó hatással van a társas és szociális kapcsolataira, a szókincsére és az énképére.

Választhatjuk a gondoskodó, a kalandor, a művésznő, vagy akár a táncos babát, mindegyikkel egy valódi személyiség érkezik a házba. A kedves, pasztell színek miatt pedig még hosszú évekig passzolnak majd a szobába. 

vehir.hu
további cikkek
Férfi kézilabda vb-selejtező: hétgólos magyar előny Litvánia ellen férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda vb-selejtező: hétgólos magyar előny Litvánia ellen Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott 33-26-ra győzött Litvániában a jövő évi világbajnokság selejtezőjének első mérkőzésén. ma 19:41 Dr. Csík Zoltán: Nem szólok bele sportszakmai dolgokba! Telekom Veszprém Dr. Csík Zoltán: Nem szólok bele sportszakmai dolgokba! Dr. Csík Zoltán vezérigazgató a Vehírnek csütörtökön adott exkluzív videóinterjújában elmondta, az idény végéig biztosan az Ilics, Gulyás páros irányítja a Telekom Veszprém együttesét. Elmondta, hogy Sevinger Zsolt tizenöt év után távozott a klubot működtető gazdasági társaság cégvezetői posztjáról. Ugyancsak elhangzott, hogy a sportegyesülethez került a Veszprém Aréna vagyonkezelési joga. ma 17:55 Tíz év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság az unokaöccsét és szomszédját megkéselő férfit Tíz év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság az unokaöccsét és szomszédját megkéselő férfit A Veszprémi Törvényszék több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt tíz év fegyházbüntetésre és tíz év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte – első fokon – azt a 61 éves veszprémi férfit, aki késsel többször megszúrta az unokaöccsét és szomszédját. ma 14:14 Csaknem háromezer program az idei Művészetek Völgyében Csaknem háromezer program az idei Művészetek Völgyében Minden eddiginél több programmal várja a látogatókat a 33. Művészetek Völgye: az összművészeti fesztiválon csaknem háromezer zenei, irodalmi, színházi, táncművészeti, családi és egyéb esemény közül választhatnak a látogatók július 19. és 28. között Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. ma 19:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.