Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
32°C
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
32°C

Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra

2024. április 30. 10:45 // Forrás: VEB2023
Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon!

Veszprém kiemelt összművészeti fesztiválja tavaly ünnepelte három évtizedes jubileumát. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a város talán legnagyobb hagyományú kulturális eseménysorozata már 2022-ben, az EKF-re való felkészülés évében már szintet lépett, majd az Európa Kulturális Fővárosa cím viselésének évében és idén a korábbiaknál is sokrétűbb, gazdagabb programkínálattal jelenik meg a város kulturális vérkeringésében. A Gizella Napok nemcsak a helyi közösségek számára jelentős, az ország minden szegletéből vonzza a látogatókat, akik kíváncsiak Veszprém és régiója gazdag kulturális életének értékeire és sokszínűségére.

A fesztivál programkínálatában a koncertek, kiállítások, előadások, színházi és tánc produkciók mellett képzőművészeti, gasztronómiai, és családoknak, gyermekeknek szóló programok is szerepelnek.

A Gizella Napok hagyományos, Gizella királyné alakjához kapcsolódó programelemeinek idén is Veszprém történelmi belvárosa ad helyet. A Gizella-díjak átadása és a Honvéd Férfikar ünnepi koncertje az Óváros téren, az Ünnepi szentmise pedig a Szentháromság téren kerül megrendezésre. A látványos történelmi felvonuláshoz a hagyományőrzők, zászlóforgatók, gólyalábasok, Passaui vendégek, a helyi közösségek és nemzetiségek csoportjai és a pálinka lovagrendek mellett idén harmadik alkalommal Veszprém városrészeinek képviselői is csatlakoznak.

Kapcsolódó cikk
Az EKF év lendülete kitart, programdömpinggel érkezik a Gizella Napok
Május elején ismét megrendezik a Gizella Napokat, immár a harmincegyedik alkalommal. A nagy múlttal és fontos tradíciókkal rendelkező rendezvénysorozat évről évre tartogat meglepetéseket, és a tavalyi év nagy sikere után idén is tartják a szervezők a színvonalat.
 

A fesztiválhétvégén, május 10-11-12-én gazdag könnyűzenei kínálat várja az érdeklődőket. A koncertek idén négy helyszínen zajlanak: az Óváros téren, a Hangvilla előtti téren, a Vár Áruház előtti téren és a Fortuna udvarban. A Follow The Flow, a 4S Street, a Margaret Island, a Magna Cum Laude, Horváth Tamás és Charlie mellett többek között a Szabó Balázs bandája, a Napfonat, a Jazzbois és a Söndörgő is színpadra lép. A fesztiválszínpadokon idén is helyet kapnak a veszprémi és helyi kötődésű előadók, fellépnek a Hangár Könnyűzenei Központ növendékei, a Sofi & The Funktazi, az LGT Emlékzenekar, a Fix Alibi, az Ancient Spaceships, a Caroline Street és a The Crazy Rogues. A város ikonikus vendéglátó helyének számító Papírkutya Kultúrbisztróban pedig a fesztiválhétvége előtt és alatt is különleges produkciók váltják egymást, érkezik a Kéknyúl, Szűcs Krisztián és a Balázs Elemér Group is.

A képzőművészeti programkínálat sokszínűségéről idén is a Művészetek Háza Veszprém gondoskodik. A Csikász Galériában és a fixir galériában a Lighthouse Egyesület alkotóinak kompozícióiból nyílik térspecifikus, csoportos kiállítás. A Művészudvarban interaktív grafikai workshoppal, családi alkotóudvarral és vándorfényképész bemutatóval készülnek a szervezők.

A veszprémi Színházkert májusban már harmadik alkalommal változik át Gizella királyné udvarává, és várja a családokat és a gyerekeket egy feledhetetlen mesés mulatságra. A GyereKert három hétvégén kínál izgalmas kalandokat, játékos programokat koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, játszóházzal, kalandjátékkal. A legkisebbeket és kicsit nagyobbakat kacagtató meglepetésprogramok várják Veszprém szívében, a Színházkert ligetének minden szegletében. 

A Gizella Napok hétvégéjén, május 11-én és 12-én kerül megrendezésre a Veszprémi Városi Stadionban a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokság. A VEDAC, a VESC és a Pannon Egyetem által szervezett bajnokságon a legjobb hazai, felsőoktatásban résztvevő atléták küzdenek meg az országos bajnoki címekért, valamint nyílt versenyek keretében magyar és külföldi atléták számára nyílik lehetőség a nyári világversenyekre, a felnőtt Európa-bajnokságra és a Párizsi Olimpiára történő kvalifikációra.

vehir.hu
további cikkek
Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Hybridart Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Június 21-én hivatalosan is megnyílt Veszprém minden bizonnyal legszínesebb helyszíne, a BLOKK Art&Design. A színes konténerekből kialakított közösségi tér a kreativitás és a művészet különös találkozásának origója. A szervezői megálmodtak egy pop-up helyszínt, amellyel új színt hozhatnak a veszprémi nyárba és a Gyárkertbe. Egy olyan találkozási pont jött létre, ahol a kortárs művészet iránt érdeklődők, a környékbeli fiatalok, a családosok, vagy épp a városba érkező pihenni vágyók egyaránt megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő programokat.  tegnap 14:15 A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A 2023-as első INOTA Fesztivál fényművészeti programjának egyenes ági folytatásaképp jelentkezik most augusztus 30-tól a háromnapos INOTA Focus: RADIANCE, hogy ismét összekapaszkodjon az üzemen kívüli inotai hőerőmű és a kortárs vizuális kultúra. Az INOTA Fesztivál az Erste támogatásával ráadásul fényművészeti pályázatot is hirdet. tegnap 22:02 Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Gyárkert Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Veszprém kártya-tulajdonosok kedden délelőtt 10 órától válthatnak jegyet a koncertre, a többiek csütörtöktől csak. 2024. július 15. 12:45 Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Rozé Rizling Jazz Napok Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Péntek esete megnyitotta kapuit az Óváros téren a veszprémi nyár egyik legjobban várt fesztiválja, a Rozé Rizling Jazz Napok. 2024. július 13. 15:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.