Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
19°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
19°C

Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát

2024. április 30. 15:28 // Forrás: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal
Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében.

Az első közismereti tárgyas vizsganapon a vármegyében magyar nyelv és irodalom tantárgyból összesen 2414 fő ad számot tudásáról, közülük 47-en emelt szinten. Május 7-én, kedden a matematika tárggyal folytatódnak a vizsgák, középszinten 2286-an, emelt szinten 181-en tesznek írásbeli vizsgát. Érdekesség, hogy matematikából angol és francia nyelven is vizsgáznak a Veszprém vármegyei végzősök, középszinten 103 fő, emelt szinten 7 fő. Az idei tavaszi vizsgaidőszakban történelemből középszinten 2252-en érettségiznek, emelt szinten 190-en, közülük angol, francia, német és spanyol nyelven középszinten 79 fő, emelt szinten 8 fő vizsgázik. Angol nyelvből összesen 1581-en érettségiznek, ebből az emelt szintet 615 fő választotta. A német nyelvből vizsgázók száma összesen 453 fő, ebből középszinten 369-en, emelt szinten 84-en érettségiznek.

Népszerű tantárgyak közé tartozik a biológia és a digitális kultúra, előbbiből 266-an, utóbbiból 317-en adnak számot tudásukról. A szakmai tárgyak közül többek között az automatikai és elektronikai ismereteket, az egészségügyi ismereteket, a gépgyártás-technológiai ismereteket, a környezetvédelmi ismereteket, a közgazdasági ismereteket és a mechatronikai ismereteket választották a vizsgázók.

Az idei tavaszi írásbeli vizsgaidőszak május 27-én az olasz nyelv érettségi vizsgával zárul. Vármegyénkben olasz nyelvből 4 fő középszinten, 13 fő emelt szinten tesz érettségit. Az emelt szintű szóbeli vizsgákra június 5– június 12. között kerül sor. A vizsgaidőszak a középszintű szóbeli vizsgákkal június 17.– július 3. között zárul.

vehir.hu
további cikkek
Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. ma 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. ma 17:01 Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. ma 11:32 Jobb utakat a Dózsavárosba! Jobb utakat a Dózsavárosba! Megtartotta hagyományos, tavaszi ülését a Dózsavárosi Tanács. ma 15:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.