Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C

Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja

2024. május 8. 10:47
A Balaton környezetében épített példaértékű új, illetve felújított, bővített, átalakított meglevő épületek elismerésére életre hívott díjjal idén családi házat, CLT pavilont, képzőművészeti gyűjteményt és borteraszt is jutalmazott a bírálóbizottság, amelyek között az egyik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően újult meg Balatonfüreden.

Az Építészfórum írja, hogy már hatodik alkalommal hirdették meg az Év Balatoni Háza pályázatot 2023 novemberében. A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) és a Balatoni Szövetség (BSZ) által szervezett díjjal a példaértékű építészeti értéket képviselő új vagy újonnan átalakított épületeket ismerik el évről évre. 

Idén négy fő kategóriában díjaztak, valamint három különdíjat is átadtak. Lakóépület kategóriában Kovács Zoltán (kollektív műterem) balatonarácsi családi ház felújítása és korszerűsítése, üdülőépület kategóriában a Páricsy és Társai Építésziroda CLT panelekből készült révfülöpi közösségi pavilonja, középület kategóriában a Vikár és Lukács Építész Stúdió tervei alapján megvalósult balatonfüredi Modern Műtár, gazdasági-kereskedelmi épület kategóriában pedig a Sajtos Gábor vezette SAGRA Architects által tervezett mindszentkállai Pajta Borterasz lett a díjazott. 

Modern Műtár BalatonfüredenModern Műtár Balatonfüreden

A füredi Modern Műtár épületének felújítása és új kulturális tartalommal való megtölése egyébként a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik programele volt, így közvetetten a 2023-mas programsorozat egy újabb szakmai elismerést is magáénak tudhat.

A Balatoni Szövetség különdíját Kisberzsenyi-Nagy György DLA és Zöldi Sára vehette át a vonyarcvashegyi Szent Mihály kápolna felújításáért, a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége különdíját pedig egyaránt Répás Éva és Árvai András Kornél kapta a kötcsei faluvégi nyaralóépület tervezéséért.

vehir.hu
további cikkek
Porga Gyula: A béke üzenetét továbbítom a világnak ezeresztendős városunkból Porga Gyula: A béke üzenetét továbbítom a világnak ezeresztendős városunkból A Hősök Napján azokra a magyar katonákra és polgári személyekre emlékezünk, akik háborús események, harcok során estek el, mert hazájukat, népüket, szeretteiket, családjukat védelmezték. Veszprémben több helyen tartottak megemlékezéseket, a központi ünnepséget vasárnap a Vörösmarty téri emlékműnél, ahol Porga Gyula polgármester mondott ünnepi beszédet katonai tiszteletadás mellett. ma 0:09 Hideg borok és pezsgők, naplemente a Viadukt felett, estébe nyúló beszélgetések – ilyen volt az első Veszprémi Borszalon Hideg borok és pezsgők, naplemente a Viadukt felett, estébe nyúló beszélgetések – ilyen volt az első Veszprémi Borszalon Pénteken lezajlott az első Veszprémi Borszalon, ami minden részletében igazolta az előzetes várakozásokat. 2024. május 25. 21:24 Erős vár a mi Istenünk Veszprémben Erős vár a mi Istenünk Veszprémben Szabadság + elköteleződés címmel tartották missziói napjukat az evangélikusok szombaton Veszprémben az ActiCity-ben. Az esemény szervezői – a Veszprémi Evangélikus Egyházközség – gyermekeknek, fiataloknak és felnőtteknek is gondoskodtak programokról, miközben a város megismerésére és hitük elmélyítésére is volt idejük. 2024. május 25. 13:08 Megújult a Cholnoky Iskola belső udvara Megújult a Cholnoky Iskola belső udvara Péntek délután ünnepélyes keretek között adták át az iskola előtti teret. 2024. május 25. 16:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.