Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
17°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
17°C

Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja

2024. május 8. 10:47
A Balaton környezetében épített példaértékű új, illetve felújított, bővített, átalakított meglevő épületek elismerésére életre hívott díjjal idén családi házat, CLT pavilont, képzőművészeti gyűjteményt és borteraszt is jutalmazott a bírálóbizottság, amelyek között az egyik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően újult meg Balatonfüreden.

Az Építészfórum írja, hogy már hatodik alkalommal hirdették meg az Év Balatoni Háza pályázatot 2023 novemberében. A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) és a Balatoni Szövetség (BSZ) által szervezett díjjal a példaértékű építészeti értéket képviselő új vagy újonnan átalakított épületeket ismerik el évről évre. 

Idén négy fő kategóriában díjaztak, valamint három különdíjat is átadtak. Lakóépület kategóriában Kovács Zoltán (kollektív műterem) balatonarácsi családi ház felújítása és korszerűsítése, üdülőépület kategóriában a Páricsy és Társai Építésziroda CLT panelekből készült révfülöpi közösségi pavilonja, középület kategóriában a Vikár és Lukács Építész Stúdió tervei alapján megvalósult balatonfüredi Modern Műtár, gazdasági-kereskedelmi épület kategóriában pedig a Sajtos Gábor vezette SAGRA Architects által tervezett mindszentkállai Pajta Borterasz lett a díjazott. 

Modern Műtár BalatonfüredenModern Műtár Balatonfüreden

A füredi Modern Műtár épületének felújítása és új kulturális tartalommal való megtölése egyébként a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik programele volt, így közvetetten a 2023-mas programsorozat egy újabb szakmai elismerést is magáénak tudhat.

A Balatoni Szövetség különdíját Kisberzsenyi-Nagy György DLA és Zöldi Sára vehette át a vonyarcvashegyi Szent Mihály kápolna felújításáért, a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége különdíját pedig egyaránt Répás Éva és Árvai András Kornél kapta a kötcsei faluvégi nyaralóépület tervezéséért.

vehir.hu
további cikkek
Fonott emlékeink Fonott emlékeink Egykor sapkák, hajhálók, tarisznyák, nadrágok, sőt akár függőágy is készült ezzel a technikával, mára azonban talán csak valami furcsa német szónak gondoljuk, ha meghalljuk: sprang. A Művészetek Háza legfrissebb kiállításának célja, hogy ezen változtasson. tegnap 14:41 A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett - a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered. 2024. május 18. 11:10 Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. 2024. május 16. 22:15 Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. 2024. május 16. 14:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.