Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A szociális terület jó gyakorlatait méltatta Gerstmár Ferenc

2024. május 10. 14:10
A szociális területen jól működő gyakorlatokról számolt be pénteki sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő. 

A politikus két, a Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény szárnyai alatt működő kezdeményezésről adott számot. Az első témakör a menstruációs szegénységben élő nők támogatása, amelyre az önkormányzat idén másfél millió forintot különített el a költségvetésben, ebből támogatják azokat a lányokat, nőket, akik számára anyagi lehetőségeik nem elérhetők a menstruációs higiéniai termékek. Gerstmár megjegyezte: a választókerületi keretből ő maga is támogatja az ügyet. További lehetőségeket teremtenek az adományok: a Családsegítő ugyanis a tavasz során sikeres gyűjtőakciót szervezett. 

Gerstmár Ferenc egy másik témára is ráirányította a figyelmet: a Damjanich János utca 7. szám alatt működő ruhakuckót szintén a Családsegítő működteti. A helyszínen keddenként várják az évszaknak megfelelő, jó állapotú, használható ruha felajánlásokat, amelyeket rászorulók részére továbbítanak. A képviselő megjegyezte: ezt a kezdeményezést is segíti a képviselői keretből, nemcsak a szociális segítségnyújtás miatt, hanem azért is, mert a kidobástól megmentett ruhák további hasznosítása a környezeti fenntarthatóság szempontjából is előremutató.

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Tudománynépszerűsítő, kutatási, oktatási és képzési, fejlesztési célból kötött együttműködési megállapodást a Selye János Diáklabor pályázat kapcsán a Pannon Egyetem, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum és a Charles River Laboratories Hungary Kft – közölte az egyetem. ma 13:26 Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Az utóbbi években egyre növekvő aggodalommal figyeljük a vízimadarak etetésének népszerűségét, mely jelentős ökológiai és egészségügyi kockázatokkal jár. ma 12:03 Addikciók ellen – csellengő fiatalok, drogok, digitális függőség Addikciók ellen – csellengő fiatalok, drogok, digitális függőség A hétfő délelőtti konszenzusos minikonferencia során bemutatták a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok által kezdeményezett fejlesztéseket azok a szakemberek, akik részt vesznek a kábítószerügyi stratégia végrehajtásában. Az eseményen ismertették a KAB-KEF-21-0004 "A KEF-ek fejlesztése Veszprém megyében" pályázat eredményeit is.   ma 12:11 A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. tegnap 13:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.