Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C

14 új parkolóhely létesül a Diósy utcában

2024. május 14. 14:24
14 új parkolóhelyet alakítanak ki a Diósy Márton utcában az év végéig – jelentette be hétfőn Hegedűs Barbara alpolgármester és Strenner Zoltán önkormányzati képviselő.

A két politikus felelevenítette, hogy a hetvenes években épült lakótelepet jóval kisebb gépkocsi-forgalomra tervezték, az elmúlt években pedig annyira megnőtt az autók száma, hogy az már komoly problémát és konfliktusokat okoz a városrészben. A helyzetet enyhítheti, hogy a Diósy Mártonról elnevezett zsákutca belső végén bővítik a parkolót, és tizennégy új állóhelyet alakítanak ki.

A parkolólétesítés a környező terület rendezésével jár: két fát kivágnak, nyolcat ültetnek. Felújítják a Diósy utcát a Klapka utcával összekötő járdát, és az eddig sötét szakaszra világítást telepítenek, ami a biztonságérzetre is jó hatással lesz. 

A beruházást az önkormányzat saját forrásból finanszírozza. A tervezett kiadás 45 millió forint. Jelenleg a tervezés zajlik, és már keresik a kivitelezőt, aki a közbeszerzési eljárás lezárulta után júniusban átveheti a munkaterületet, hogy még ebben az évben elkészülhessen az új parkolórész. 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld, míg a tartalék űrhajós Cserényi Gyula lesz, ők fogják elvégezni a kiképzés utolsó fázisát - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten. ma 10:07 Veszprémből népszerűsítették a triatlont Veszprémből népszerűsítették a triatlont Újabb bizonyítékát adta Veszprém, hogy nem légből kapott az a terve, hogy hamarosan bezsebeljen egy újabb nemzetközi címet az Európa Sportfővárosa formájában. Ebben a helyi sportkluboknak is nagy szerepe lesz, akik közül vasárnap a Spirit SC mutatta meg, hogyan kell egy professzionális triatlonversenyt megszervezni. Az uszodánál több százan – amatőrök és profi sportolók – küzdötték le a saját korlázaikat úszásban, kerékpározásban és futásban. ma 14:56 A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket Nagy siker volt a tűzoltóság gyermeknapi programja. Képgalériánkban megmutatjuk a legvidámabb pillanatokat. ma 11:24 Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Dózsaváros Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Nyárbúcsúztatóból már sokat tartottak, de nyárköszöntőből ez volt az első, amit szombaton szerveztek meg a Dózsavárosban a Martinovics téren. tegnap 14:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.