Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Árván, félárván maradt gyermekeknek segít a Regőczi István Alapítvány

2024. május 14. 15:50
Bemutatkozott városunkban a Regőczi István Alapítvány, ami a koronavírus idején árván vagy félárán maradt gyermekeket támogatja. Az ActiCity éttermében dr. Herczegh Anita és Porga Gyula polgármester a közös együttműködésről, az alapítvány feladatairól beszélgettek.

Veszprém az elsők között kezdte támogatni a most hároméves alapítványt, és Porga Gyula kijelentette: a város a továbbiakban is segíteni fogja a Regőczi István Alapítvány munkáját, hogy a rászoruló gyermekeken segíthessenek. A polgármester kiemelte: az anyagi támogatáson kívül szeretnének a jövőben szolgáltatásokkal is jelentkezni, hiszen tudvalevő, hogy a pénz mellett más módokon is lehet segíteni.

Herczegh Anita részletesen is mesélt az alapítvány működéséről. Rávilágított: a járvány idején mindennapos volt, hogy a hírek a covidról szóltak, ma viszont hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy mit okozott a betegség. Amikor a sokadik arról szóló hír talált meg bennünket, hogy kisgyermekek maradtak árván vagy félárván, akkor ismertük fel, hogy kell egy alapítvány, ami a rászorulókon segít – fogalmazott Herczegh Anita. Körülbelül nyolcszáz családon segítenek, ez hosszútávú, rendszeres segélyt jelent, amíg a gyermek nagykorúvá nem válik, illetve amennyiben nappali képzésen folytatnák tanulmányaikat, úgy a támogatás arra az időszakra is kiterjed.

A pénzbeli segítségnyújtás mellett az élmények is rendkívül fontosak, így a táboroztatás, a cirkuszlátogatás, a kulturális programokon való részvétel is elhanyagolhatatlan, a gyászfeldolgozást pedig pszichológusok segítik. A rendezvények, a különböző programok segítenek kicsit elfeledtetni a tragédiát, amit átéltek, s amivel napról-napra meg kell küzdeniük.

Herczegh Anita elmondta: Veszprémben négy, míg a megyénkből összesen huszonkilenc családot támogatnak.

Kérésünkre mesélt arról is, hogyan látja az alapítvány sikerét, és miként hat oda-vissza a segítségnyújtás: „Úgy látom – az alapítvány világán kívül is –, hogy a covid sokakban felébresztette a segíteni akarást, a részvétet, az odafigyelést. Bízom benne, hogy erről később sem feledkezünk meg. Én személy szerint nagyon sokat tanulok az özvegyen maradt nőktől, vagy férfiaktól. Borzalmas történetek vannak, mégis azt tapasztalom, hogy a gyermekek rendkívül bizakodóak, terveket szőnek, és már most azon gondolkoznak, hogy később miként tudják viszonozni a segítséget a társadalom felé.”

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. 2024. június 14. 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. 2024. június 14. 11:25 Több mint száz filmvetítés négy nap alatt Több mint száz filmvetítés négy nap alatt Szerda este a História-kertben nyitotta meg kapuit a MOZ.GO filmfesztivál. Az első este Fazakas Péter Ma este gyilkolunk című játékfilmjét mutatták Kern András és Hermányi Mariann főszereplésével, a vetítés közönségtalálkozóval zárult. 2024. június 13. 13:36 Idén nyáron is felépül a „borfalu” az Óváros téren Idén nyáron is felépül a „borfalu” az Óváros téren Ezen a nyáron sem marad borfesztivál nélkül Veszprém, július 12. és 21. között érkezik a VeszprémFest immáron állandó kísérőrendezvénye a Rozé Rizling Jazz Napok az Óváros térre, ahol a zenei felhozatalban visszatér néhány klasszikus elem, gasztronómiailag pedig még inkább az uralkodó trendekhez igazították a kínálatot. 2024. június 12. 14:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.