Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Közel háromszáz biciklit loptak el, lebuktak

2024. május 14. 20:27 // Forrás: police.hu
Az eset részleteiről hétfő délután a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon sajtótájékoztató keretében számolt be Suszter Tamás r. ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes és Kovács Zoltán rendőr alezredes, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője.
 

Az első bejelentő április 11-én jelentette a rendőrségen, hogy Balatonfűzfőn ellopták két kerékpárát a nyaraló tárolójából, összesen több mint félmillió forint értékben. Az esetben a Balatonalmádi Rendőrkapitányság nyomozást indított, és még áprilisban további bejelentések érkeztek Balatonfűzfőről nagy értékű kerékpárok eltűnéséről. Siófokon is hasonló esetek történtek, társasházi tárolókból loptak kerékpárokat, így felmerült, hogy ugyanazok a tettesek. Kovács Zoltán rendőr alezredestől megtudtuk, hogy az esetek során a nagy értékű kerékpárok eltulajdonításával nem volt nehéz dolga az elkövetőknek, hiszen csak olyan tárolóból vitték el azokat, amelyeket nem tartottak zárva a tulajok. A tárolón belül a kerékpárokat ugyan már lekötötték, de azokat egy erővágóval könnyedén eltávolították az elkövetők.

Kovács Zoltán r. alezredes és Suszter Tamás r.ezredesKovács Zoltán r. alezredes és Suszter Tamás r.ezredes

A rendőrség kiterjedt adatgyűjtésének eredményeként egy 33 éves nőt fogtak el május 6-án Siófokon, amikor lopott értékekkel megrakott gépjárművel hajtott ki egy társasház garázsából. A nyomozás során kiderült, hogy nem egyedül cselekedett, egy ismerőse segített neki. A 41 éves férfit május 8-án Budapesten fogták el, aki együttműködő volt a rendőrséggel és beismerő vallomást tett.

Az orgazdát is azonosították, aki a lopott kerékpárokat a valós ár töredékéért vásárolta meg továbbértékesítés céljából. A 48 éves budapesti férfit május 7-én otthonában tartott kutatáskor fogták el. Közel 300 biciklit találtak a házában, több tízmillió forint értékben. A károsultak azonosítása még folyamatban van, eddig összesen 50 tulajdonost tudtak értesíteni a rendőrök.

Az összes tettest előállították és őrizetbe vették. A rendőrség letartóztatást kezdeményezett velük szemben nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett miatt.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Baleset történt a 8-ason, Ajkánál baleset Baleset történt a 8-ason, Ajkánál Mindkét kocsi kigyulladt a karambol következtében. 2024. szeptember 14. 15:44 'Velünk több lehetsz' - hirdeti a rendőrség látványos toborzóvideójában rendőrség 'Velünk több lehetsz' - hirdeti a rendőrség látványos toborzóvideójában Veszprém vármegye legszebb részein forgatták a jeleneteket a rendőrség legújabb toborzókampányának videójához. A felhívás fő üzenete, hogy rendőrként valaki nem munkát, hanem hivatást választ, amivel együtt közösséget is kap maga mellé és személyesen is több lehet. 2024. augusztus 5. 9:40 Egy (sárkány)hajóban eveztek a rendvédelmi szervek Egy (sárkány)hajóban eveztek a rendvédelmi szervek Vasárnap rendezték meg a Balatonfüredi Sportuszodában az I. Veszprémi Rendvédelmi és Közigazgatási medencés Sárkányhajó Versenyt, vagy másnéven a ”Közig Vándor kupát”. Az első helyezettnek járó vándorkupát a Pannon Egyetem csapata vehette át.   2024. március 26. 16:11 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   2024. február 28. 12:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.