Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Önkéntesek festették le a Bara-Ház kerítését

2024. május 15. 13:22
Május huszonegyedikén hivatalosan is kinyit a Bara-ház, a Katolikus Szeretetszolgálat új intézménye, méghozzá a Cholnoky-lakótelepen. A Börzsei Barbara Komplex Korai Intervenciós és Gyermek Mozgásfejlesztő Központ, röviden Bara-ház udvarának kerítését Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő kezdeményezésére festették le.

Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő egy márciusi bejáráson vette észre, hogy a kerítés rossz állapotban van, így felvetette a Cholnoky Kerekasztal Egyesület tagjainak az ötletet, hogy egy önkéntes közösségi esemény keretein belül szépítsék meg. A csapat maximálisan az ügy mellé állt, így végül az egyesület és a Bara-ház dolgozói, valamint a közösségi médián keresztül jelentkező önkéntesek közösen álltak neki a kerítésnek.

Mivel elég rossz állapotban volt, így elsőként le kellett csiszolni, ebben a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai voltak segítségre. A terep előkészítése után tehát megkezdődött a festés, a Víz-Szervíz-Építő Kft. összesen húsz liter festéket adományozott a feladathoz.

Sótonyi elérte, hogy a Cholnoky iskolának egy részét bérlő Centrum Sport Egyesülettel közösen az iskola udvarát is rendbe hozzák, így az előkert kigazolása is megtörtént. Sótonyi bízik abban, hogy szemléletformáló lehet a társadalmi munkák értékének, fontosságának felmutatása. Úgy fogalmazott: ha egységben történik a munka, a feladat is könnyebben megy. Bízik abban, hogy a Bara-ház felé ki ezzel az akcióval is sikerült kimutatni tiszteletüket.

Szabó Eszter
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.