Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
20°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
20°C

Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete

2024. május 15. 10:33 // Forrás: Veszprémi Érsekség
Gizella királyné példája mutatja meg nekünk, mit jelent mindent odaadni Krisztusért és boldogságra lelni a szolgálatban – hangsúlyozta Dr. Udvardy György veszprémi érsek a Gizella Napok ünnepségsorozat nyitó szentmiséjén.

gazi lélekemelő esemény várta a Gizella Napok nyitó szentmiséjének vendégeit. A hívőkkel együtt a Veszprémi Érsekség által meghirdetett országos hittanos és kórustalálkozó résztvevőivel több mint másfélezren gyűltek össze a Szentháromság téren.

A szentmisét a tavalyi Gizella-fanfár pályázat győztes műve, Malek Miklós alkotása vezette fel. Az ünnepélyes alkalom pedig Kovács Szilárd Ferenc Gizella-miséje szerint zajlott.

Dr. Udvardy György érsek atya köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, az idén Mindszenty 80 évet hirdetett, emlékezve Mindszenty József veszprémi püspöki kinevezésének évfordulójára. Kiemelte még, nagy reménységgel tekintenek Bódi Mária Magdolna boldoggá avatása elébe is. Bizakodott, hogy hamarosan hivatalos értesítést kaphatunk az eljárás alakulásáról.

A homíliájában a Mennyek országáról, az igazi kincsről beszélt. Úgy fogalmazott, számunkra az igazi kincs Isten országa. Az ehhez vezető út kincskereséshez hasonlatos. Gizella királyné példája mutatja meg, mit jelent mindent odaadni krisztusért és boldogságra lelni a szolgálatában. Hozzá hasonlóan példakép Szent István és Szent Imre, akik a keresés, felismerés és döntés útján építették az Istennel való kapcsolatukat. Az embereknek gyakran nehéz megérteni ezt az elkötelezettséget, de a keresztények számára ez a boldogság forrása.

Érsek atya kihangsúlyozta, küzdenünk kell a jóért, az igazságért, a szeretetért és erre kell tanítani a fiatalokat is. Ők is kincset jelentenek a számunkra, ezért nyújtsunk segítséget nekik abban, hogyan tudják megtalálni saját boldogságukat az Istennel való kapcsolatban. Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete, az őbenne való öröm, amely által valódi boldogságot találhatunk az életünkben.

A szentmise végén Dr. Udvardy György arról beszélt, ünnepre hívott bennünket egyházunk, az ünnep mindig ajándék, ami a közösségünket, az identitásunkat formálja. Az ünnep képes jövőt teremteni, mert forrása mindig a múltban ered, de a jövőre irányul. Krisztus a jövőnk, őt keressük, őt találjuk meg.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.