Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
22°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
22°C

Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel

2024. május 15. 22:06
A veszprémi Kozmutza Flóra Készségfejlesztő Iskola gyermekeit látták vendégül a Veszprémi Állatkertben a madarak és fák napja alkalmából. A közel százhatvan kisgyermeket már visszatérő vendégként köszöntötték az állatkert dolgozói, akikkel a körbevezetés mellett zoopedagógiai foglalkozásokon is részt vettek.

Csütörtök délelőtt több busz indult a Veszprémi Állatkertbe a Kozmutza Flóra Iskolából, hogy a speciális készségfejlesztő intézmény gyermekeit vendégül lássák a vadasparkban. Az intézmény és az állatkert kapcsolata már tizennégy évre tekint vissza, először 2010-ben találkoztak a madarak és fák napja alkalmából – ez egyébként május 10-én van – azóta pedig szinte minden évben megismétlik ezt.

„Megismerni, megszeretni, megvédeni.” – Ennek a hármasnak a fontosságát emelte ki a környezetvédelemmel kapcsolatban dr. Csizmadia Károly zoopedagógus is, aki Török Lászlóval, az állatkert igazgatójával közösen fogadta a gyermekeket és kísérő szüleiket, valamint a Kozmutza Iskola pedagógusait.

Az egész délelőttön át tartó programon amellett, hogy megtekintették az állatkert egzotikus lakóit, akikről a gondozók hosszasan meséltek a gyerekeknek, külön zoopedagógiai foglalkozásokon is részt vehettek.

Portálunknak Kamondy Renáta, a Kozmutza Iskola megbízott intézményvezetője elmondta, hogy a gyerekek már hosszú hónapok óta vártak erre a látogatásra. Saját maguk által készített ajándékokkal, közös énekkel és verssel is készültek vendéglátóiknak.

Kamondy Renáta hozzátette, hogy a gyermekek fejlődésében is sokat segít az, ha testközelből találkozhatnak ilyen formán a természettel és annak élővilágával, valamint szintén pozitívan hat, ha különböző feladatokat kapnak a foglalkozásokon, amiket maguk oldhatnak meg.

Az intézményvezető elmondta, hálásak az állatkertnek, hogy ilyen régóta létezhet ez az élő kapcsolat köztük.

A madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe, amelynek célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. Időpontja a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e. A hagyomány immáron több mint százéves. Török László, az állatkert igazgatója portálunknak még elmondta, az elmúlt tizenöt évben a vadaspark területén ötezer fát és tizenötezer cserjét ültettek el, ezek sokszor a szabadon élő madaraknak is lakhelyül szolgál.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25 A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert  A párt alelnöke Radnai Márk, a párt operatív vezetője és Tarr Zoltán, az európai parlamenti delegáció vezetője lett a hétfői tisztújítás után.  tegnap 14:11 Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. 2024. július 21. 20:40 Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. 2024. július 20. 23:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.