Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
19°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
19°C

Újra megrendezik a civil napot

2024. május 16. 14:48
A tavaly a Gyárkertben megrendezett, Európa Kulturális Fővárosa programsorozat által támogatott civil napot óriási érdeklődés övezte. A lelkesedés az idén sem hagyott alább, a civil szervezetek közösen egy újabb élménydús napra hívják az érdeklődőket, most az Erzsébet Ligetbe.
 

A rendezvény célja, hogy a városi civil szervezetek – azok is, melyek munkája talán a mindennapok során rejtve van a lakosok előtt – megismertessék magukat a veszprémiekkel, és megmutassák mivel teszik Veszprémet egy élhetőbb és közösségileg szorosan összetartó várossá.

Május 18-án, szombaton ezért mindenkit szeretettel várnak a Csermák Antal Zeneiskola előtti térre széles programkínálattal. A szokásos halászléfőző versenyre évről évre több a jelentkező, reggel 8 órától kezdődik a főzés, majd tíz órától a civil szervezetek bemutatkozása. Azok az egyesületek, akik nem színpadi, kulturális műsorral készülnek, folyamatosan különböző standokkal lesznek jelen a rendezvény során.

A helyszín kitűnő választás idén is, hiszen a felújított Erzsébet-ligetben zöld környezet, modern játszótér és kávézó is várja a családosokat. A program mindenki számára nyitott és térítésmentesen látogatható, a színpadi műsorok délutántól kezdődnek, előtte a város polgármestere, Porga Gyula köszönti a résztvevőket, illetve ekkor adják át a Pro Civitate díjat is.

A helyszíni gyereksarkon és kézműves foglalkozáson túl lehetőséget adódik arra, hogy egy szervezett túra keretében az érdeklődők megtekintsék Veszprém látnivalóit is.

A nap zárásaként a Rock-kanok Zenekar szórakoztatja a jelenlévőket, a részletes programkínálat pedig megtekinthető a veszpremcivil.hu oldalon.

vehir.hu
további cikkek
Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. tegnap 20:49 77 élmény egyetlen éjszaka alatt 77 élmény egyetlen éjszaka alatt Péntek délelőtt jelentették be a jövő hét szombati, Múzeumok Éjszakája programsorozat részleteit a Városházán. Néhány óra alatt olyan gazdag kulturális élményekben részesülhetünk, amire máskor egy teljes év sem lenne elegendő. tegnap 18:12 Hetedszer is megszervezik Juhannus-napot Hetedszer is megszervezik Juhannus-napot Június 22-én ismét megszervezi a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület a hagyományos Juhannus-napot a Kolostorok és Kertekben. Részletes program a cikkünkben. tegnap 14:13 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. tegnap 14:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.