Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újra megrendezik a civil napot

2024. május 16. 14:48
A tavaly a Gyárkertben megrendezett, Európa Kulturális Fővárosa programsorozat által támogatott civil napot óriási érdeklődés övezte. A lelkesedés az idén sem hagyott alább, a civil szervezetek közösen egy újabb élménydús napra hívják az érdeklődőket, most az Erzsébet Ligetbe.
 

A rendezvény célja, hogy a városi civil szervezetek – azok is, melyek munkája talán a mindennapok során rejtve van a lakosok előtt – megismertessék magukat a veszprémiekkel, és megmutassák mivel teszik Veszprémet egy élhetőbb és közösségileg szorosan összetartó várossá.

Május 18-án, szombaton ezért mindenkit szeretettel várnak a Csermák Antal Zeneiskola előtti térre széles programkínálattal. A szokásos halászléfőző versenyre évről évre több a jelentkező, reggel 8 órától kezdődik a főzés, majd tíz órától a civil szervezetek bemutatkozása. Azok az egyesületek, akik nem színpadi, kulturális műsorral készülnek, folyamatosan különböző standokkal lesznek jelen a rendezvény során.

A helyszín kitűnő választás idén is, hiszen a felújított Erzsébet-ligetben zöld környezet, modern játszótér és kávézó is várja a családosokat. A program mindenki számára nyitott és térítésmentesen látogatható, a színpadi műsorok délutántól kezdődnek, előtte a város polgármestere, Porga Gyula köszönti a résztvevőket, illetve ekkor adják át a Pro Civitate díjat is.

A helyszíni gyereksarkon és kézműves foglalkozáson túl lehetőséget adódik arra, hogy egy szervezett túra keretében az érdeklődők megtekintsék Veszprém látnivalóit is.

A nap zárásaként a Rock-kanok Zenekar szórakoztatja a jelenlévőket, a részletes programkínálat pedig megtekinthető a veszpremcivil.hu oldalon.

vehir.hu
további cikkek
Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éves fennállását ünnepelte pénteken az Egyesített Szociális Intézmény Török Ignác utcai idősek otthona.  2024. szeptember 6. 21:12 Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Európai Unió Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Reményeink szerint a decemberi EU-csúcson rögzítik, hogy a kohéziós politika a jövőben is meghatározó lesz az unió versenyképessége és a demográfiai helyzet javításában - mondta Navracsics Tibor a kohéziós politikáért felelős miniszterek pénteki budapesti informális találkozója után. 2024. szeptember 6. 14:52 Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Foton Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Európa sorsfordító évét, 1989-et dolgozza fel Szalay Péter, NINCS PARANCS! című dokumentumfilmje, amely a rendszerváltás 35. évfordulója alkalmából lesz látható a FOTON Audiovizuális Centrumban szeptember 19-én. A vetítés ingyenes, csupán regisztrálni kell rá. 2024. szeptember 6. 11:37 Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei nyár volt a legmelegebb az északi féltekén a feljegyzések kezdete óta - jelentette be pénteken az Európai Unió Copernicus klímafigyelő szolgálata, hozzátéve: nagy a valószínűsége, hogy az idei év pedig a valaha mért legmelegebb év lesz. 2024. szeptember 6. 9:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.