Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jobb utakat a Dózsavárosba!

2024. május 17. 15:07
Megtartotta hagyományos, tavaszi ülését a Dózsavárosi Tanács.

A találkozón Hegedűs Barbara elnök és Halmay Gábor városrészi önkormányzati képviselő mellett Porga Gyula polgármester is részt vett, aki kiemelte: a Dózsavárosi Tanács a leghatékonyabban működő érdekvédelmi szervezet a városlakók körében, amelynek fontos szerepe jut például a képviselői keret összeállításában is, illetve a problémák közvetítésében és megoldásában. Ezeket illetően általában egyébként egyetértés van, hasonló pontokat lát az önkormányzat és az itteni lakosság is javítandónak.

Ilyen jellemzően a dózsavárosi utak állapota, amely a fő témáját adta a tanácskozásnak: idősebb városrész révén érthető, ha ezek felújításra szorulnak. Az elmúlt években a Modern Városok Program támogatásával igyekezett az önkormányzat figyelmet fordítani a nagyobb újításokra, most pedig a kisebb volumenű felújításokon van a sor, ezúttal már a városi költségvetésből.

Jelenleg is zajlik a Veszprémvölgyi út és a Szent István utca felújítása; utóbbi régi kérés volt az itt lakók részéről, a teljes rekonstrukció pedig várhatóan idén szeptemberre készül majd el. A jelenlévők ennek kapcsán megjegyezték, a felújítás során érdemes lenne azt is figyelembe venni, hogyan tarthatnák majd be az erre járó autósokkal a sebességhatárt, ami a jobb minőségű úton várhatóan fog majd gondokat okozni. Ez nemcsak az itt lakók nyugalma, de az utca alján található Waldorf óvoda miatt is fontos lenne. Javaslatként merült fel különböző fékezők beépítése, illetve az óvoda előtt a szülők szeretnék a korábban itt lévő korlát meghosszabbítását is, ami ugyancsak védelmet jelenthetne.

Még idén tervezi az önkormányzat a Cseri utca járdájának felújítását is, amely mostanra már nagyon balesetveszélyessé vált. A tervezési szakasz végén jár az új völgyhíd kialakítása is, valamint hosszabb távon jó lenne a dózsavárosi iskola felújítása is – mondta el hegedűs Barbara.

A jelenlévő lakók javasolták a Vértanú utca renoválását is jövőre, továbbá a csapadékvíz elvezetését ezen a szakaszon, illetve hasonló kérdések merültek fel a Nagytó utca felújítása kapcsán.

A polgármester reagált azokra az aggodalmakra is, amelyek a kórház egyes osztályainak megszűnését firtatták: mint mondta, ez csupán pletyka, bár az új igazgató kinevezéséig lévő idő értelemszerűen bizonytalanságokkal jár, nincs szó arról, hogy bármelyik osztály is bezárna.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éves fennállását ünnepelte pénteken az Egyesített Szociális Intézmény Török Ignác utcai idősek otthona.  2024. szeptember 6. 21:12 Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Európai Unió Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Reményeink szerint a decemberi EU-csúcson rögzítik, hogy a kohéziós politika a jövőben is meghatározó lesz az unió versenyképessége és a demográfiai helyzet javításában - mondta Navracsics Tibor a kohéziós politikáért felelős miniszterek pénteki budapesti informális találkozója után. 2024. szeptember 6. 14:52 Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei nyár volt a legmelegebb az északi féltekén a feljegyzések kezdete óta - jelentette be pénteken az Európai Unió Copernicus klímafigyelő szolgálata, hozzátéve: nagy a valószínűsége, hogy az idei év pedig a valaha mért legmelegebb év lesz. 2024. szeptember 6. 9:38 Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Millenniumi emlékmű Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Több mint egyórás vita zajlott csütörtök reggel a veszprémi városházán, ahol rendkívüli közgyűlés keretében tárgyalták újra Lugossy Mária Munkácsy-díjas szobrászművész millenniumi szobrának elhelyezését. A szavazáson végül nem született váratlan eredmény, a vitában viszont több helyi közéleti és kulturális szereplő is felszólalt. 2024. szeptember 5. 15:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.