Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
21°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
21°C

Jobb utakat a Dózsavárosba!

2024. május 17. 15:07
Megtartotta hagyományos, tavaszi ülését a Dózsavárosi Tanács.

A találkozón Hegedűs Barbara elnök és Halmay Gábor városrészi önkormányzati képviselő mellett Porga Gyula polgármester is részt vett, aki kiemelte: a Dózsavárosi Tanács a leghatékonyabban működő érdekvédelmi szervezet a városlakók körében, amelynek fontos szerepe jut például a képviselői keret összeállításában is, illetve a problémák közvetítésében és megoldásában. Ezeket illetően általában egyébként egyetértés van, hasonló pontokat lát az önkormányzat és az itteni lakosság is javítandónak.

Ilyen jellemzően a dózsavárosi utak állapota, amely a fő témáját adta a tanácskozásnak: idősebb városrész révén érthető, ha ezek felújításra szorulnak. Az elmúlt években a Modern Városok Program támogatásával igyekezett az önkormányzat figyelmet fordítani a nagyobb újításokra, most pedig a kisebb volumenű felújításokon van a sor, ezúttal már a városi költségvetésből.

Jelenleg is zajlik a Veszprémvölgyi út és a Szent István utca felújítása; utóbbi régi kérés volt az itt lakók részéről, a teljes rekonstrukció pedig várhatóan idén szeptemberre készül majd el. A jelenlévők ennek kapcsán megjegyezték, a felújítás során érdemes lenne azt is figyelembe venni, hogyan tarthatnák majd be az erre járó autósokkal a sebességhatárt, ami a jobb minőségű úton várhatóan fog majd gondokat okozni. Ez nemcsak az itt lakók nyugalma, de az utca alján található Waldorf óvoda miatt is fontos lenne. Javaslatként merült fel különböző fékezők beépítése, illetve az óvoda előtt a szülők szeretnék a korábban itt lévő korlát meghosszabbítását is, ami ugyancsak védelmet jelenthetne.

Még idén tervezi az önkormányzat a Cseri utca járdájának felújítását is, amely mostanra már nagyon balesetveszélyessé vált. A tervezési szakasz végén jár az új völgyhíd kialakítása is, valamint hosszabb távon jó lenne a dózsavárosi iskola felújítása is – mondta el hegedűs Barbara.

A jelenlévő lakók javasolták a Vértanú utca renoválását is jövőre, továbbá a csapadékvíz elvezetését ezen a szakaszon, illetve hasonló kérdések merültek fel a Nagytó utca felújítása kapcsán.

A polgármester reagált azokra az aggodalmakra is, amelyek a kórház egyes osztályainak megszűnését firtatták: mint mondta, ez csupán pletyka, bár az új igazgató kinevezéséig lévő idő értelemszerűen bizonytalanságokkal jár, nincs szó arról, hogy bármelyik osztály is bezárna.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. tegnap 20:49 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. tegnap 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. tegnap 11:25 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. 2024. június 13. 17:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.