Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
20°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
20°C

Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna

2024. május 20. 16:16
Karády Anna írónő volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk, akiket a jelentkezés során kisorsoltunk, egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket, sőt, a végén dedikált is az írónő.

Ha valaki azt gondolja, mindig egyenes út vezet az íróvá váláshoz, íme Karády Anna története, aki nevezetesen nem egy gyerekkori álom megvalósításaként tört írói babérokra, de még csak nem is a megszokott bölcsész vonalról vált ismertté. Anna jogászként végzett, és sokáig dolgozott is a szakmában, mígnem a covid időszakában egy családi séta mindent megváltoztatott.

A Koloska-völgy volt a hely, ami Annát megihlette, úgy érezte, megszólítja a táj, amit muszáj valamilyen formában megragadnia. Anna azóta is vallja, izgalmas kihívás mélyen megismerni a környezetet, amelyben élünk. Így született A füredi lány-sorozat; azóta alig néhány alatt számos könyvet írt, jóllehet igen népszerű lett, pláne a nők körében. Nem véletlen, hisz történelmi-romantikus regényei igazi időutazások olyan korokba, amelyek eleganciáját Anna remek érzékkel hozza vissza a ma emberének.

Anna a kerekasztal beszélgetés során úgy fogalmazott, ha valaki azt mondja neki csupán néhány éve, hogy író lesz belőle, valószínűleg nem hiszi el. Mégis a bátor döntéseivel, s azzal, hogy mert nagyon álmodni, mert váltani, beírta magát a magyar olvasók szívébe. A beszélgetésen többen hozták regényeiket dedikálásra, de a közös fotók sem maradhattak el.

Szabó Eszter
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.