Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Boldog gyereknapot varázsolt a Cholnoky Kerekasztal

2024. május 21. 18:56
Játékokkal lepte meg a Cholnoky Kerekasztal Egyesület a lakótelep három köznevelési tagintézményét gyereknap alkalmából.

Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő, a kerekasztal alapítója elmondta: a 2019-ben létrehozott egyesülettel az elmúlt öt évben számos programot tudtak már megvalósítani: hagyományteremtő szándékkal indították például útjára a városrészben a karácsonyi ünnepséget, ami addig nem volt, az elmúlt három esztendőben azonban minden decemberben megrendezték, illetve az idén második alkalommal jelentkezik a Cholnoky juniális is, mely kifejezetten a családokat célozza meg. Emellett mindig voltak önkéntes és jótékonysági adománygyűjtő akcióik is, de eltökélt szándékuk volt az is, hogy az itt lévő intézményeket ne csak a programokba tudják bevonni akár közreműködőként, akár résztvevőként, hanem lehetőségeikhez mérten támogassák is őket.

Csocsó asztalt rejt a dobozCsocsó asztalt rejt a doboz

Ehhez persze szükség volt az eltelt időre is: 2 és fél évvel ezelőtt alakult civil szervezeti, egyesületi formába a Kerekasztal, így azóta a sikeres és nyertes pályázatoknak, a szponzori támogatásoknak és a befizetett tagdíjaknak köszönhetően összejött egy kicsit nagyobb pénzforrás, amiből gazdálkodhatnak ilyen formán is.

Ezúttal a három köznevelési intézményt: a Cholnoky Jenő Általános Iskolát, a Cholnoky tagóvodát és az Aprófalvi Bölcsődét tudták fejenként 50 ezer forinttal támogatni, melyet az intézményvezetők visszajelzése alapján olyan játékok megvásárlására fordították, aminek a gyerekek a leginkább örülnek: az iskola esetében egy csocsó asztalra, az ovit és a bölcsit pedig kültéri játékokkal lepték meg.

Emellett a ma megnyílt Bara Ház számára is adományoztak egy vérszilvafát, amit azóta el is ültettek annak udvarán, bízva benne, hogy a hiánypótló intézmény szolgáltatásaival minél több kisgyermeknek és családnak tud majd segíteni a jövőben.

Fotó: Vámosi Patrik

Bertalan Melinda
további cikkek
Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éves fennállását ünnepelte pénteken az Egyesített Szociális Intézmény Török Ignác utcai idősek otthona.  2024. szeptember 6. 21:12 Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Európai Unió Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Reményeink szerint a decemberi EU-csúcson rögzítik, hogy a kohéziós politika a jövőben is meghatározó lesz az unió versenyképessége és a demográfiai helyzet javításában - mondta Navracsics Tibor a kohéziós politikáért felelős miniszterek pénteki budapesti informális találkozója után. 2024. szeptember 6. 14:52 Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei nyár volt a legmelegebb az északi féltekén a feljegyzések kezdete óta - jelentette be pénteken az Európai Unió Copernicus klímafigyelő szolgálata, hozzátéve: nagy a valószínűsége, hogy az idei év pedig a valaha mért legmelegebb év lesz. 2024. szeptember 6. 9:38 Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Millenniumi emlékmű Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Több mint egyórás vita zajlott csütörtök reggel a veszprémi városházán, ahol rendkívüli közgyűlés keretében tárgyalták újra Lugossy Mária Munkácsy-díjas szobrászművész millenniumi szobrának elhelyezését. A szavazáson végül nem született váratlan eredmény, a vitában viszont több helyi közéleti és kulturális szereplő is felszólalt. 2024. szeptember 5. 15:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.