Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
20°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
20°C

Boldog gyereknapot varázsolt a Cholnoky Kerekasztal

2024. május 21. 18:56
Játékokkal lepte meg a Cholnoky Kerekasztal Egyesület a lakótelep három köznevelési tagintézményét gyereknap alkalmából.

Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő, a kerekasztal alapítója elmondta: a 2019-ben létrehozott egyesülettel az elmúlt öt évben számos programot tudtak már megvalósítani: hagyományteremtő szándékkal indították például útjára a városrészben a karácsonyi ünnepséget, ami addig nem volt, az elmúlt három esztendőben azonban minden decemberben megrendezték, illetve az idén második alkalommal jelentkezik a Cholnoky juniális is, mely kifejezetten a családokat célozza meg. Emellett mindig voltak önkéntes és jótékonysági adománygyűjtő akcióik is, de eltökélt szándékuk volt az is, hogy az itt lévő intézményeket ne csak a programokba tudják bevonni akár közreműködőként, akár résztvevőként, hanem lehetőségeikhez mérten támogassák is őket.

Csocsó asztalt rejt a dobozCsocsó asztalt rejt a doboz

Ehhez persze szükség volt az eltelt időre is: 2 és fél évvel ezelőtt alakult civil szervezeti, egyesületi formába a Kerekasztal, így azóta a sikeres és nyertes pályázatoknak, a szponzori támogatásoknak és a befizetett tagdíjaknak köszönhetően összejött egy kicsit nagyobb pénzforrás, amiből gazdálkodhatnak ilyen formán is.

Ezúttal a három köznevelési intézményt: a Cholnoky Jenő Általános Iskolát, a Cholnoky tagóvodát és az Aprófalvi Bölcsődét tudták fejenként 50 ezer forinttal támogatni, melyet az intézményvezetők visszajelzése alapján olyan játékok megvásárlására fordították, aminek a gyerekek a leginkább örülnek: az iskola esetében egy csocsó asztalra, az ovit és a bölcsit pedig kültéri játékokkal lepték meg.

Emellett a ma megnyílt Bara Ház számára is adományoztak egy vérszilvafát, amit azóta el is ültettek annak udvarán, bízva benne, hogy a hiánypótló intézmény szolgáltatásaival minél több kisgyermeknek és családnak tud majd segíteni a jövőben.

Fotó: Vámosi Patrik

Bertalan Melinda
további cikkek
Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. tegnap 20:49 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. tegnap 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. tegnap 11:25 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. 2024. június 13. 17:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.