Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére

2024. május 22. 14:43
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

A kormánybiztos hangsúlyozta, hogy kiemelten fontosnak tartják az állatvédelem területén a civil szervezetek munkájának segítését, az elmúlt két évben közel 1 milliárd 200 millió forintot fordítottak tevékenységük anyagi támogatására. „A 2022-es 500 millió forintos keretösszegű pályázatunkon 187 nyertes civil szervezet volt, ezt követően kikértük a véleményüket annak érdekében, hogy a következő pályázatunkon milyen változtatásokat tartanának szükségesnek. Úgy gondolom, hogy ez lehet az egyik oka annak, hogy az idei pályázatunkra közel 300 kérelem érkezett be” – tette hozzá Ovádi Péter.

A pályázatra azon szervezetek jelentkezhettek, melyek állatvédelemmel, vagy mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkoznak. Nem csak a társállatokat, hanem a haszonállatokat és a vadon élő állatokat ellátó szervezetek is élhettek a lehetőséggel.

A pályázat célja az állatvédelemmel és mentő-, segítő- és vakvezető kutyákkal foglalkozó civil szervezetek működési és programjaihoz kapcsolódó költségeinek, ivartalanítási és állategészségügyi költségeinek, valamint – amennyiben állatmenhellyel vagy természetvédelmi mentőközponttal is rendelkeznek – telephely fejlesztésének anyagi támogatása.

Ovádi Péter kiemelte, hogy az ivartalanításra és az állategészségügyi szempontokra is kiemelt hangsúlyt fektettek. A társállatokkal foglalkozó szervezetek esetében az igényelt támogatási összeg 20 %-át kötelezően ivartalanítási költségre kell fordítani. A vadállatokkal, haszonállatokkal és mentő-, segítő- és vakvezető kutyákkal foglalkozó szervezetek esetében pedig minimum 20 %-ot kötelezően állategészségügyi szolgáltatási költségre kell hasznosítani.

A pályázattal elnyerhető vissza nem térítendő, előfinanszírozott támogatás összege 300.000 forinttól 10.000.000 forintig terjedhet, a pályázat lebonyolítója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. A pályázati kiírás elérhető a https://bgazrt.hu/tema/cimlap/tamogatasok/allatvedo-szervezetek-tamogatasa/ linken.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. tegnap 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… tegnap 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39 A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban állatvédelem A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. 2024. június 20. 14:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.