Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
20°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
20°C

Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények

2024. május 23. 21:13
Az Egry lakótelepen is elkezdődött a közösségi tervezés, közös gondolkodás: csütörtök délután Porga Gyula polgármester és Csik Richárd, a városrész önkormányzati képviselője hallgatták meg az itt élők vágyait, javaslatait. A politikusok és a lakosok hamar megtalálták a közös hangot.

Átalakulóban van az Egry lakótelep: egyre több a fiatal, akik családalapításra készülnek vagy éppen már kisgyerekeket nevelnek, és ez érezhetően változásokat indított el a városrészben. Új igények jelentek meg, és ezek megvalósítására lehetőség is mutatkozik: a csütörtök délutáni egyeztetésen úgy tűnt, a felmerülő javaslatok nyitott fülekre találnak. 

Porga Gyula és Csik RichárdPorga Gyula és Csik Richárd

Már önmagában a helyszín is jelzi, hogy az Egry fiatalodik: a házak között található aprócska játszóteret az itt élők kezdeményezésére alakították ki, és figyeltek a kéréseikre is: bár eredetileg nagyobb játszóparkot álmodtak ide a hivatal munkatársai, a környék nyugalmát megőrzendő egy visszafogottabb valósult meg. Azóta azonban egyre több a kisgyerekes család a lakótelepen, és most már lenne igény a bővítésre, ami rövid időn belül meg is fog valósulni. A helybeliek ezzel együtt is az egyensúlyra törekszenek: azt sem szeretnék, ha a játszótér a füves, focizásra is alkalmas grund rovására terjeszkedne. 

A Botev utca 4. mögötti területen egy másik fejlesztés is megvalósul a jövő héten: bővítik a közvilágítást, új lámpákat helyeznek ki, így a park a téli estéken is használhatóbbá, biztonságosabbá válik. Ezzel együtt a már meglévő világítótesteket is kicserélik a városban jelenleg zajló, a közvilágítást teljeskörűen megújító program részeként. 

Csik Richárd arról is beszámolt, hogy új gyalogátkelőket jelölnek ki: lesz zebra a Botev utca és a Paál László utcák találkozásánál, illetve az Egry József utca és a Paál László utca találkozásánál is, illetve tervezési fázisban tart a Kemecse utcai gyalogátkelő újragondolása is, amit szeretnének biztonságosabbá tenni. 

Egyelőre kérdéses még a Bakonykarszt régi, már nem használt vízátemelő épületének a sorsa: az olyan rossz állapotban van, hogy tároláson kívül másra nem használható, és látványával csúfítja a terület képét. Felmerült a lehetőség, hogy az elbontása után pihenőparkot alakítsanak ki padokkal, sakkasztallal, rózsalugassal, ahol az idősebbeknek nyílna lehetőség arra, hogy a szabadban pihenhessenek. Ez egyébként szép példája volt annak, mennyire figyelnek egymásra az itt élők: a fiatal szülők jelezték, hogy nem szeretnének a gyerekeknek, fiataloknak szánt eszközöket az itt élő idősek ablakaihoz közel telepíteni, fontosnak tartják, hogy minden korosztály megtalálja a saját szórakozását anélkül, hogy egymás nyugalmát zavarnák. 

A fiatal felnőttek számára igény lenne egy szabadtéri edzőparkra is – ezzel kapcsolatban Porga Gyula polgármester elárulta: szerepel a tervek között az, hogy a Botev iskola udvarát a Lovassy László Gimnázium mintájára felújítsák, és ezzel együtt megnyissák a közösség számára. Itt kaphatna helyet egy edzőpark is. A polgármester szerint a következő néhány évben reálisan megvalósítható az elképzelés. 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. tegnap 20:49 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. tegnap 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. tegnap 11:25 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. 2024. június 13. 17:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.