Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megújult a Cholnoky Iskola belső udvara

2024. május 25. 16:28
Péntek délután ünnepélyes keretek között adták át az iskola előtti teret.

Az iskolások táncával avatták fel a díszteret, a jókedv, a napsütés, a hála mind körbe ölelte az eseményt. A hangulatos átadón elsőként Porga Gyula polgármester szólalt fel, aki biztosította az intézményt, hogy bár már nem az önkormányzat, hanem az állam a fenntartó, továbbra sem engedik el kezüket. Az iskola épületét pontosan negyvenkét éve adták át, így egyre többször fordulnak elő meghibásodások, különböző karbantartási problémák.

A díszudvar az elmúlt időszakban sajnos több baleset okozója volt, de egy évvel ezelőtt Porga Gyula megígérte a Cholnoky Kerekasztal Egyesület egyik eseményén, hogy az önkormányzat segíteni fogja az iskolák beruházásait, így a szóban forgó díszudvarét is. A segítség a tankerülettől is jött, így a lelátót és a támfalat is megújíthatták. A tankerület képviseletében Cziráki Mariann volt jelen.

Porga gratulált a gyermekeknek a műsorhoz, és rávilágított, remek helyen vannak a Cholnoky Iskolában, ahol olyan feltételeket biztosítanak a pedagógusok, hogy öröm lehet a falai közt tanulni. A polgármester további sikereket kívánt az intézménynek.

Sótonyi Mónika önkormányzati képviselőnek szívügye az intézmény, s minden ügyes-bajos dologban segít megtalálni a megfelelő kapcsolatokat, hogy a problémák megoldódjanak, sőt, a Cholnoky Kerekasztal Egyesülettel egy csocsóasztalt is adományozott az intézménynek.

Sótonyi bízik abban, hogy a gyermekek minél több élményt kapnak majd a helyszínen, s megköszönte az iskolában dolgozó pedagógusok munkáját is, akik minél több lehetőséget kívánnak adni a gyermekeknek.

Felhívta a figyelmet arra, hogy két hét múlva, vagyis június hetedikén az iskola előtti téren megszervezik a Cholnokys Juniálist, ahol Vastag Ricsivel lesz táncház, de érkezik a Kabóca Bábszínház is, sőt, kutyaterápiás bemutatót is láthatnak az érdeklődők, emellett kézművesfoglalkozások is várják a gyermekeket.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Tudománynépszerűsítő, kutatási, oktatási és képzési, fejlesztési célból kötött együttműködési megállapodást a Selye János Diáklabor pályázat kapcsán a Pannon Egyetem, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum és a Charles River Laboratories Hungary Kft – közölte az egyetem. ma 13:26 Budapesten koncertezik a Mandoki Soulmates Budapesten koncertezik a Mandoki Soulmates Szent István ünnepe alkalmából Budapest szívében, a Bazilika előtti téren idén, augusztus 18-án 19:00 órától újra életre kel a többszörös platina- és aranylemezes Mandoki Soulmates muzsika. ma 8:50 Egy felnagyított házibuli és front, meg az ember esete a Gyárkert első hétvégéjén Egy felnagyított házibuli és front, meg az ember esete a Gyárkert első hétvégéjén Rendezzük el szépen polcokra azokat az élményeket, amiket a Gyárkert 2024-es nyitóhétvégéjén kaptunk! tegnap 16:23 Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben kultúra Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben A Múzeumok Éjszakájával egybekötött Juhannus-napi eseményen a fáklyás-felvonulás után gyújtották meg a Juhannus máglyát szombat este, melyet a VEMAFI (Veszprémi Magyar-Finn Egyesület) szervezett, akik sok-sok évtizedes hagyománnyal vannak jelen Veszprém város életében és öregbítik ezt a csodálatos hagyományt évről évre. tegnap 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.