Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Erős vár a mi Istenünk Veszprémben

2024. május 25. 13:08
Szabadság + elköteleződés címmel tartották missziói napjukat az evangélikusok szombaton Veszprémben az ActiCity-ben. Az esemény szervezői – a Veszprémi Evangélikus Egyházközség – gyermekeknek, fiataloknak és felnőtteknek is gondoskodtak programokról, miközben a város megismerésére és hitük elmélyítésére is volt idejük.

Az ActiCity egy egész régiós rendezvénynek adott otthont, hiszen az evangélikus missziói napra a teljes Dunántúli Egyházkerületből érkeztek vendégek, ezzel teljesen megtöltve az épület nagytermét.

Az egésznapos programok között a nyitóáhitat és istentisztelet mellett pódiumbeszélgetések és kisebb szekciókban további eszmecserék is zajlottak, ahol a rendezvény címében is megjelenő szabadság kérdéskörét járták körbe, természetesen hithű evangélikus megközelítéssel, közben a gyermekeknek játszóházzal és kézműveskedéssel is készültek.

A rendezvény megnyitóján jelen volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő, aki maga is az egyházközösség tagja. Köszöntőjében felidézte, hogy egész életét végigkísérték a veszprémi evangélikus lelkészek, Isó Zoltán és Isó Dorottya, akikre példaképként is lehet tekinteni, de nem ők az egyetlen példaértékű emberek, akiket az evangélikusok adtak.

A képviselő úgy fogalmazott, Veszprémben mindig is helye volt és lesz is a kereszténységnek, a jelenlévőket pedig arra bíztatta, hogy fedezzék fel ezt a várost.

Ebben Márkusné Vörös Hajnalka, helytörténész is segített, ugyanis Ovádi Péter után ő tartott egy rövid előadást Veszprémről, kifejezetten a tavalyi sikeres Európa Kulturális Fővárosa programsorozatról és annak eredményeiről.

A programokat az Örömhír Evangélikus Óvoda gyermekeinek éneke is színesítette, valamint bemutatták egy korábbi rajzpályázat alkotásait is.

A veszprémi rendezvénnyel párhuzamosan az országban még Miskolcon és Szarvason is tartottak missziói napot az evangélikusok.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Budapesten koncertezik a Mandoki Soulmates Budapesten koncertezik a Mandoki Soulmates Szent István ünnepe alkalmából Budapest szívében, a Bazilika előtti téren idén, augusztus 18-án 19:00 órától újra életre kel a többszörös platina- és aranylemezes Mandoki Soulmates muzsika. ma 8:50 Egy felnagyított házibuli és front, meg az ember esete a Gyárkert első hétvégéjén Egy felnagyított házibuli és front, meg az ember esete a Gyárkert első hétvégéjén Rendezzük el szépen polcokra azokat az élményeket, amiket a Gyárkert 2024-es nyitóhétvégéjén kaptunk! tegnap 16:23 Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben kultúra Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben A Múzeumok Éjszakájával egybekötött Juhannus-napi eseményen a fáklyás-felvonulás után gyújtották meg a Juhannus máglyát szombat este, melyet a VEMAFI (Veszprémi Magyar-Finn Egyesület) szervezett, akik sok-sok évtizedes hagyománnyal vannak jelen Veszprém város életében és öregbítik ezt a csodálatos hagyományt évről évre. tegnap 11:37 Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban kultúra Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban A Múzeumok Éjszakája keretében nyitották meg Györgydeák György műveiből álló kiállítást, melynek a Kabóca Bábszínház új, Deák Ferenc utcai épülete ad otthont. 2024. június 23. 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.