Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tizennégy férőhellyel bővült a Nemesvámosi Csillagvirág Bölcsőde

2024. május 29. 16:23
Szerda délelőtt ünnepélyes keretek között zárták a bölcsőde bővítéséről szóló projektet, melynek eredményeképp tizennégy férőhellyel és egy tornaszobával bővült a bölcsőde.

Elsőként Ovádi Péter országgyűlési képviselő szólalt fel, aki rögtön rávilágított, mennyi minden jó dolog történik a településen. Úgy fogalmazott, mintha csak ma lett volna, hogy bejelentették, az óvoda bővítés miatt elköltözik, a helyére pedig egy bölcsőde kerül.

Azóta sok mindent történt, mára Ovádi szerint iránytűként mutatja a település a jó irányt a biztonságos fejlődés felé. Az országgyűlési képviselő hozzátette: nem csak múltja, de erős talapzaton álló jövője is van a helynek, a bölcsőde bővítése hatalmas lépés Nemesvámos számára. Ovádi elmondta, szülőként pontosan tudja, mennyire fontos, hogy érezzék, igenis jó helyre adják a gyermekeiket nap mint nap. Örül, hogy Nemesvámos elmondhatja magáról, hogy minden szempontból jó helyre kerülnek a gyermekek.

Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere jeles alkalomnak nevezte a mait, csak úgy, mint 2019 őszét, amikor is a legkisebbek előtt megnyitott a bölcsőde. 2021-ben jött a lehetőség, hogy pályázzanak bölcsőde férőhely kapacitás növelésére, s mindenképpen élni szerettek volna a lehetőséggel, hiszen rég telített létszámmal ment a hely.

Sövényházi örömmel jelentette be, hogy a településre költöző különböző cégek dolgozói most már bátran vihetik gyermeküket az intézménybe. Mostantól minden csoport-szobában padlófűtés növeli a komfortérzetet, illetve a fenntarthatósági feltételeknek eleget téve bővült a napelem rendszer, illetve hőszivattyús rendszer fűti az óvodát, s mostanra az eső víz gyűjtése is megoldódott, így már nem ivóvízzel locsolják az udvart.

Sövényházi végül megköszönte a magyar államnak, valamint az Európai Uniónak a támogatást.

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Megnyitotta 2024/2025-ös tanévét a Veszprémi Érseki Főiskola. Az intézmény évről-évre egyre népszerűbb a hallgatók körében, erre most is rámutattak a számok. Az évnyitón ünnepélyesen is üdvözélték a gólyákat, összesen kétszáznegyven új hallgatóval indul az év. 2024. szeptember 6. 14:59 A beagle-ké volt a Veszprémvölgy szombaton A beagle-ké volt a Veszprémvölgy szombaton Ötödik alkalommal adott otthont Veszprém az Országos Beagle Találkozónak, ahol a Veszprémvölgybe az ország több tájáról is érkeztek vendégek, hogy a kutyák eltöltsenek egy játékos napot, a gazdáik pedig hasznos ismeretekkel gazdagodjanak. 2024. szeptember 1. 13:08 Kis közösség, nagy összetartás Jutaspusztán Kis közösség, nagy összetartás Jutaspusztán Egy falu a városon belül – akár így is lehetne tekinteni Jutaspusztára, ahol szombaton jó hangulatú „falunapot” tartottak az ott élő veszprémiek. 2024. szeptember 1. 11:51 Több, mint négyezer év tánctudása a színpadon Több, mint négyezer év tánctudása a színpadon Magyar rekordot döntöttek a Veszprém vármegyei nyugdíjasok, amikor összesen ötvenen álltak a színpadra Hajmáskéren pénteken, mindannyian nyolcvan év felettiként, hogy ott perceken át közösen táncoljanak. A nem mindennapi teljesítményt a Magyar Rekordok Szövetsége is hitelesítette. 2024. augusztus 31. 12:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.