Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C

Csolnoky Ferenc örökségét viszik tovább a díjazottak

2024. május 30. 10:22
A harmincharmadik Csolnoky-emlékülést tartották meg szerdán a vármegyei kórházban, mely lehetőséget teremt többek között arra is, hogy az egészségügyben betöltött példaértékű munkájukért és emberközpontú hozzáállásukért az arra érdemesek megkapják a Csolnoky-emlékérmet.
 

Az intézmény megbízott főigazgatója, Lang Zsuzsanna a kórház és egyben a díj névadójáról, Csolnoky Ferencről, a veszprémi orvoslás egyik legkiemelkedőbb szereplőjéről beszélt. Csolnoky mindig a szívén viselte a veszprémiek sorsát, amikor tanulmányai után visszaérkezett a városba, szegényház létesítését szorgalmazta, amely idővel meg is nyitott a Pápai úton. A kórház jó hírnevét gyarapította, szakmai elismerésének is köszönhető volt, hogy a magánkórházból nyilvános minősítést kapott az intézmény. 1899-től volt főigazgatója a kórháznak, és azóta is követendő példa mindenki számára; empatikus, tiszteletteljes hozzáállásával kollégái és a betegei elismerését is elnyerte.

Lang ZsuzsannaLang Zsuzsanna

A Csolnoky család képviseletében az esemény színvonalát és fontosságát jelenlétével Illényi Gáborné Benedek Katalin, a család leszármazottja is emelte.  

A Csolnoky-emlékérem is ezt a hozzáállást és örökséget hivatott tovább vinni, mely a kórház egyik legrangosabb elismerése az egészségügyi dolgozók számára.  Az idei elismerésben részesültek: Steinecker Katalin neurológus főorvos, Szélesné dr. Ferencz Edit gyermekklinikai szakpszichológus és Kovács Márta szakápoló.

Steinecker Katalin a neurológia területén végez kiemelkedő munkát, empatikus és emberséges hozzáállásának köszönhetően betegei maximális bizalommal és nyugalommal fordulhatnak hozzá. A neurológus fáradhatatlanul dolgozik az epilepsziával élők mindennapjainak rohammentessé tételéért, hogy a társadalom teljes értékű tagjává válhassanak, az ő munkájának köszönhető, hogy a  Magyar Epilepszia Liga a veszprémi szakrendelés tevékenységét közép-dunántúli regionális epilepsziacentrum címmel ismerte el.

Szélesné dr. Ferencz Edit gyermekklinikai szakpszichológus, szakterapeuta, egyetemi docens, a pszichológiai tudományok doktora. Munkájával kiemelt segítséget nyújt a családsegítő szolgálatokkal való közös munkában, aktívan együttműködik a felnőtt pszichiátriai gondozóval és a gyermekosztállyal is.

Kovács Márta a neurológiai osztály szakápolója, aki fáradhatatlanul segít fiatalabb munkatársainak a szakmai előrehaladásban. Három gyermek mellett folyamatos 12 órás műszakokban dolgozott, türelme és empátiája soha nem hagyta el, betegei és kollégái is egyaránt megbecsüléssel fordulnak hozzá.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25 A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert  A párt alelnöke Radnai Márk, a párt operatív vezetője és Tarr Zoltán, az európai parlamenti delegáció vezetője lett a hétfői tisztújítás után.  tegnap 14:11 Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. 2024. július 21. 20:40 Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. 2024. július 20. 23:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.