Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csolnoky Ferenc örökségét viszik tovább a díjazottak

2024. május 30. 10:22
A harmincharmadik Csolnoky-emlékülést tartották meg szerdán a vármegyei kórházban, mely lehetőséget teremt többek között arra is, hogy az egészségügyben betöltött példaértékű munkájukért és emberközpontú hozzáállásukért az arra érdemesek megkapják a Csolnoky-emlékérmet.
 

Az intézmény megbízott főigazgatója, Lang Zsuzsanna a kórház és egyben a díj névadójáról, Csolnoky Ferencről, a veszprémi orvoslás egyik legkiemelkedőbb szereplőjéről beszélt. Csolnoky mindig a szívén viselte a veszprémiek sorsát, amikor tanulmányai után visszaérkezett a városba, szegényház létesítését szorgalmazta, amely idővel meg is nyitott a Pápai úton. A kórház jó hírnevét gyarapította, szakmai elismerésének is köszönhető volt, hogy a magánkórházból nyilvános minősítést kapott az intézmény. 1899-től volt főigazgatója a kórháznak, és azóta is követendő példa mindenki számára; empatikus, tiszteletteljes hozzáállásával kollégái és a betegei elismerését is elnyerte.

Lang ZsuzsannaLang Zsuzsanna

A Csolnoky család képviseletében az esemény színvonalát és fontosságát jelenlétével Illényi Gáborné Benedek Katalin, a család leszármazottja is emelte.  

A Csolnoky-emlékérem is ezt a hozzáállást és örökséget hivatott tovább vinni, mely a kórház egyik legrangosabb elismerése az egészségügyi dolgozók számára.  Az idei elismerésben részesültek: Steinecker Katalin neurológus főorvos, Szélesné dr. Ferencz Edit gyermekklinikai szakpszichológus és Kovács Márta szakápoló.

Steinecker Katalin a neurológia területén végez kiemelkedő munkát, empatikus és emberséges hozzáállásának köszönhetően betegei maximális bizalommal és nyugalommal fordulhatnak hozzá. A neurológus fáradhatatlanul dolgozik az epilepsziával élők mindennapjainak rohammentessé tételéért, hogy a társadalom teljes értékű tagjává válhassanak, az ő munkájának köszönhető, hogy a  Magyar Epilepszia Liga a veszprémi szakrendelés tevékenységét közép-dunántúli regionális epilepsziacentrum címmel ismerte el.

Szélesné dr. Ferencz Edit gyermekklinikai szakpszichológus, szakterapeuta, egyetemi docens, a pszichológiai tudományok doktora. Munkájával kiemelt segítséget nyújt a családsegítő szolgálatokkal való közös munkában, aktívan együttműködik a felnőtt pszichiátriai gondozóval és a gyermekosztállyal is.

Kovács Márta a neurológiai osztály szakápolója, aki fáradhatatlanul segít fiatalabb munkatársainak a szakmai előrehaladásban. Három gyermek mellett folyamatos 12 órás műszakokban dolgozott, türelme és empátiája soha nem hagyta el, betegei és kollégái is egyaránt megbecsüléssel fordulnak hozzá.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éves fennállását ünnepelte pénteken az Egyesített Szociális Intézmény Török Ignác utcai idősek otthona.  2024. szeptember 6. 21:12 Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Európai Unió Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Reményeink szerint a decemberi EU-csúcson rögzítik, hogy a kohéziós politika a jövőben is meghatározó lesz az unió versenyképessége és a demográfiai helyzet javításában - mondta Navracsics Tibor a kohéziós politikáért felelős miniszterek pénteki budapesti informális találkozója után. 2024. szeptember 6. 14:52 Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei nyár volt a legmelegebb az északi féltekén a feljegyzések kezdete óta - jelentette be pénteken az Európai Unió Copernicus klímafigyelő szolgálata, hozzátéve: nagy a valószínűsége, hogy az idei év pedig a valaha mért legmelegebb év lesz. 2024. szeptember 6. 9:38 Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Millenniumi emlékmű Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Több mint egyórás vita zajlott csütörtök reggel a veszprémi városházán, ahol rendkívüli közgyűlés keretében tárgyalták újra Lugossy Mária Munkácsy-díjas szobrászművész millenniumi szobrának elhelyezését. A szavazáson végül nem született váratlan eredmény, a vitában viszont több helyi közéleti és kulturális szereplő is felszólalt. 2024. szeptember 5. 15:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.