Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagyobb, zöldebb, szerethetőbb a nagymacskák új otthona

2024. május 30. 17:20
Átadták a nagymacskák megújult kifutóját a Veszprémi Állatkertben csütörtökön. A látogatókat szibériai tigrisek, kárpáti hiúzok és hópárducok várják.

A Modern Városok Program ötmilliárd forintos támogatásából fejlesztették az állatkert Fejes-völgyi részét, ennek a beruházás-sorozatnak a záróakkordjaként a nagymacskák is tágasabb, szebb új otthonukba költözhettek. 

A nemzeti színű szalagot csütörtök délután vágták át a helyszínen, ahol Porga Gyula polgármester rámutatott: a veszprémi állatkertben minden évben van mit ünnepelni. A nagymacska-kifutó elkészülte egy újabb lépés abban a folyamatos és tudatos építkezésben, ami a Veszprémi Állatkertet jellemzi. A zoo évről évre bővült, csinosodott, mára XXI. századivá vált. Ez a fajta gondolkozás és építkezés szükséges városi szinten is ahhoz, hogy Veszprém igazán élhető település lehessen.

Ovádi Péter, Navracsics Tibor, Porga Gyula, Török LászlóOvádi Péter, Navracsics Tibor, Porga Gyula, Török László

A most megvalósult beruházás a város és a térség számára gazdasági szempontból is jelentős – mutatott rá Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter. Kifejtette: amellett, hogy az állatkert és a rá épülő vállalkozások munkahelyeket teremtenek, az idegenforgalmi statisztikákban is jelentős értéket jelent, és vonzóvá teszi Veszprémet, hiszen amikor a cégvezetők azt keresik, hol fektessenek be, az is fontos szempont számukra, hogy milyen körülmények és lehetőségek várják őket a munkaidőn kívül is. 

Ovádi Péter parlamenti képviselő méltatta a Porga Gyula polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök által a Modern Város Programban körvonalazott terveket, és azt, hogy ebből a fejlesztési csomagból az állatkert is részesült. Mint mondta, a zoo évente több mint 400 ezer látogatót fogad, Veszprém egyik fő látványossága, ezért is fontos, hogy miként képviseli városunkat. A vendégek mellett azonban fontosak a veszprémiek is, akik a Veszprém-kártyának köszönhetően kedvezményesen látogathatják a vadasparkot. 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban kultúra Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban A Múzeumok Éjszakája keretében nyitották meg Györgydeák György műveiből álló kiállítást, melynek a Kabóca Bábszínház új, Deák Ferenc utcai épülete ad otthont. ma 15:17 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. tegnap 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… tegnap 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.