Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C

Nagyobb, zöldebb, szerethetőbb a nagymacskák új otthona

2024. május 30. 17:20
Átadták a nagymacskák megújult kifutóját a Veszprémi Állatkertben csütörtökön. A látogatókat szibériai tigrisek, kárpáti hiúzok és hópárducok várják.

A Modern Városok Program ötmilliárd forintos támogatásából fejlesztették az állatkert Fejes-völgyi részét, ennek a beruházás-sorozatnak a záróakkordjaként a nagymacskák is tágasabb, szebb új otthonukba költözhettek. 

A nemzeti színű szalagot csütörtök délután vágták át a helyszínen, ahol Porga Gyula polgármester rámutatott: a veszprémi állatkertben minden évben van mit ünnepelni. A nagymacska-kifutó elkészülte egy újabb lépés abban a folyamatos és tudatos építkezésben, ami a Veszprémi Állatkertet jellemzi. A zoo évről évre bővült, csinosodott, mára XXI. századivá vált. Ez a fajta gondolkozás és építkezés szükséges városi szinten is ahhoz, hogy Veszprém igazán élhető település lehessen.

Ovádi Péter, Navracsics Tibor, Porga Gyula, Török LászlóOvádi Péter, Navracsics Tibor, Porga Gyula, Török László

A most megvalósult beruházás a város és a térség számára gazdasági szempontból is jelentős – mutatott rá Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter. Kifejtette: amellett, hogy az állatkert és a rá épülő vállalkozások munkahelyeket teremtenek, az idegenforgalmi statisztikákban is jelentős értéket jelent, és vonzóvá teszi Veszprémet, hiszen amikor a cégvezetők azt keresik, hol fektessenek be, az is fontos szempont számukra, hogy milyen körülmények és lehetőségek várják őket a munkaidőn kívül is. 

Ovádi Péter parlamenti képviselő méltatta a Porga Gyula polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök által a Modern Város Programban körvonalazott terveket, és azt, hogy ebből a fejlesztési csomagból az állatkert is részesült. Mint mondta, a zoo évente több mint 400 ezer látogatót fogad, Veszprém egyik fő látványossága, ezért is fontos, hogy miként képviseli városunkat. A vendégek mellett azonban fontosak a veszprémiek is, akik a Veszprém-kártyának köszönhetően kedvezményesen látogathatják a vadasparkot. 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25 A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert  A párt alelnöke Radnai Márk, a párt operatív vezetője és Tarr Zoltán, az európai parlamenti delegáció vezetője lett a hétfői tisztújítás után.  tegnap 14:11 Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. 2024. július 21. 20:40 Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. 2024. július 20. 23:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.