Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Orbán Viktor: foglaljuk el Brüsszelt!

2024. június 1. 16:24 // Forrás: MTI
A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltjeit javasolta Brüsszelbe küldeni a miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton Budapesten, a Margitszigeten.

Orbán Viktor a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett Békemenet résztvevői előtt tartott beszédében azt mondta, Brüsszelben van már elég háborúpárti politikus, ezért inkább a Fidesz-KDNP jelöltjeit kell oda küldeni, élükön Deutsch Tamással, hogy foglalják el Brüsszelt.  "Ott éppen a magunkfajta emberekre van szükség, akik nem hisznek a háborúban és az erőszakban, de hisznek a szeretet és az összetartozás erejében" - fogalmazott.

Felidézte a kormánypártok 2022-es választási győzelmét, azt mondta, "győzelmünk minden európai főváros politikai tőzsdéjén felhúzta Magyarország részvényeinek árfolyamát", de hiába akarnak belőle vásárolni, nem eladó, sem Brüsszelnek, sem Washingtonnak, sem Soros Györgynek.  Orbán Viktor üzent a kárpátaljai magyaroknak is: nincs már messze a nap, amikor "sorsotok jobbra fordul".

 "Soha senki ennyi embert nem tudott felsorakoztatni a béke mellett, mert a magyarok választási hadseregének egyetlen célja megőrizni a békét. Mi vagyunk Európa legnagyobb békehadtestje, mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje" - mondta.  Hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP-szövetség újra hatalmas győzelem kapujában áll. "Nálunk rendezettség és erő, az ellenfeleinknél erőszakoskodás, választási dulakodás, lökdösődő vircsaft. Ők nem a háborút, hanem egymást akarják legyőzni. Nincs velük dolgunk, hadd csépeljék egymást. Ott minden pofon jó helyre megy."

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éves fennállását ünnepelte pénteken az Egyesített Szociális Intézmény Török Ignác utcai idősek otthona.  2024. szeptember 6. 21:12 Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Európai Unió Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Reményeink szerint a decemberi EU-csúcson rögzítik, hogy a kohéziós politika a jövőben is meghatározó lesz az unió versenyképessége és a demográfiai helyzet javításában - mondta Navracsics Tibor a kohéziós politikáért felelős miniszterek pénteki budapesti informális találkozója után. 2024. szeptember 6. 14:52 Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei nyár volt a legmelegebb az északi féltekén a feljegyzések kezdete óta - jelentette be pénteken az Európai Unió Copernicus klímafigyelő szolgálata, hozzátéve: nagy a valószínűsége, hogy az idei év pedig a valaha mért legmelegebb év lesz. 2024. szeptember 6. 9:38 Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Millenniumi emlékmű Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Több mint egyórás vita zajlott csütörtök reggel a veszprémi városházán, ahol rendkívüli közgyűlés keretében tárgyalták újra Lugossy Mária Munkácsy-díjas szobrászművész millenniumi szobrának elhelyezését. A szavazáson végül nem született váratlan eredmény, a vitában viszont több helyi közéleti és kulturális szereplő is felszólalt. 2024. szeptember 5. 15:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.