Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
12°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
12°C

Világbajnok egyetemista

2010. július 16. 0:12 // Forrás: PE
Szöllősi Bence kiemelkedő sportteljesítményéért és kitartó munkájáért Dr. Rédey Ákos, a Pannon Egyetem rektora csütörtökön gratulált.

Bence, a Pannon Egyetem műszaki menedzser szakos hallgatója is dobogóra állhatott a 20. Egyetemi és Főiskolai Kézilabda Világbajnokságon, hiszen a magyar válogatott aranyérmet szerzett.

Az immáron huszadik alkalommal megrendezett egyetemi és főiskolai világbajnokságnak idén Magyarország adott otthont. A döntő mérkőzést a férfi csapat Nyíregyházán játszotta fergeteges sikerrel a cseh válogatott ellen. A bajnokságon először Ciprus, majd az Egyesült Arab Emirátusok vesztette el a meccset, ezt követően pedig Lengyelország és Szerbia szenvedett vereséget a magyar csapattól. A cseh válogatott végül 33-26-ra kapott ki, ezzel emelve a dobogó legmagasabb fokára a magyar csapatot. A hazai játékosok így pontveszteség nélkül szerezték meg a világbajnoki címet.

Bence szerint az öt ellenfél közül a legkeményebb mérkőzést a ciprusiakkal vívták, de a döntő mérkőzés is komoly csapatmunkát igényelt. Miután befejezi az egyetem műszaki menedzser szakát, mindenképpen folytatni kívánja sportpályafutását, és a szakmai életben olyan téren kíván elhelyezkedni, amely összeegyeztethető a sportolói élettel. Dedikálta, majd átnyújtotta dr. Rédey Ákos rektornak a világbajnoki csapatmezt.

Szöllősi Bence 1986. április 13-án született Veszprémben. Már az általános iskolában elkezdett kézilabdázni. Ezzel párhuzamosan a Balatonfüredi Kézilabda Club utánpótlás csapatában is ügyeskedett, édesapja, Szöllősi Jenő tanítványaként.

Tizennégy éves korában bemutatkozott az NBI/B-ben a Balatonfüredi KC színeiben. Tizenhat éves korában a Veszprémi Fotex KC igazolt játékosa lett, egy év múlva pedig az NB I-es felnőtt Fotex csapatában játszott. A tanulás is fontos volt számára: az érettségit követően 2004-ben felvételt nyert a Pannon Egyetem műszaki menedzser szakára. Szöllősi Bence ma a Balatonfüredi KSE játékosa.

Ódor Eszter

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.