Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C

Bővült a V-Bike hálózata

2024. június 4. 15:27
Hat új dokkoló állomást adtak át kedden, ezzel a városban már 17 helyen lehet hozzáférni a V-Bike hálózatához.

A V-Busz által üzemeltetett elektromos közbringa-rendszer tavaly júliusban indult el tíz dokkolóállomással és több mint száz kerékpárral. Az év végéig egy újabb állomást helyeztek üzembe a vasútállomásnál, most pedig jelentősebb mértékben bővítették a hálózatot. Keddtől az Óváros téren; az autóbusz állomással szemben a tízemeletes alatt; a levéltárnál a Török Ignác utcában; a középiskolai kollégiumnál, a dózsavárosi Penny parkolójában valamint a Continentalnál is letehetők és felvehetők a kerékpárok – ez utóbbi helyszínt a cég kezdeményezésére és finanszírozásában hozták létre, elsősorban a munkavállalók munkába járását segítendő. 

Csík Richárd, Porga Gyula, Polgári IstvánCsík Richárd, Porga Gyula, Polgári István

– A cél az, hogy a közösségi közlekedés mellett a kerékpározást is elérhetővé tegyük – foglamazott keddi sajtótájékoztatóján Porga Gyula polgármester, aki jelezte: ezért is döntöttek úgy, hogy a Veszprém-kártya tulajdonosok számára jelentős kedvezménnyel, 500 forintos áron biztosítják a féléves bérletet.

A polgármester méltatta a Continental hozzáállását is, és megjegyezte: bízik abban, hogy a pozitív példát követve további partnerek is csatlakoznak az együttműködéshez. Egy újabb jelentkezőről már be is számolt a városvezető: a Pannon Egyetemmel ugyanis zajlanak a tárgyalások arról, hogy a jövőben mind a felső, mind az alsó kampuszon elhelyezzenek egy-egy dokkolót.

Megélénkült az érdeklődés a V-Bike iránt – erről Polgári István, a V-Busz ügyvezetője számolt be. Mint mondta, az elmúlt három hónapban több mint nyolcvan bérletet értékesítettek, jól látható, hogy a Veszprém-kártya nyújtotta kedvezmény sokak számára vonzóvá tette a közbringa-rendszert. A cégvezető azt is pozitívan értékelte, hogy az új dokkolóállomások kialakítása rekord idő alatt megvalósult, tervezéstől az átadásig alig több mint fél év telt el.  

A sajtótájékoztatón jelen volt Csik Richárd, az Egyetemváros önkormányzati képviselője is, aki köszönetet mondott a megvalósítóknak, és arra biztatta a lakosságot, hogy minél többen használják a most már a város 17 pontján elérhető hálózatot.

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25 A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert  A párt alelnöke Radnai Márk, a párt operatív vezetője és Tarr Zoltán, az európai parlamenti delegáció vezetője lett a hétfői tisztújítás után.  tegnap 14:11 Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. 2024. július 21. 20:40 Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. 2024. július 20. 23:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.