Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C

Átadták az Év Veszprémi Mentőse díjat

2024. június 5. 21:26
Idén is megrendezték Veszprémben az immár hagyománnyá vált Év Veszprémi Mentős díj átadó ünnepségét, ahol a város legkiemelkedőbb mentőseinek munkáját ismerik el. Az esemény különösen jelentőségteljes, már tíz éve minden esztendőben elismerést kapnak azok a szakemberek, akik példaértékű szolgálatot teljesítenek a mentés területén.
 

A díj átadása nemcsak a kiemelkedő teljesítmények elismerésére szolgál, hanem arra is, hogy felhívja a figyelmet a mentősök áldozatos munkájának fontosságára és a közösség számára nyújtott elengedhetetlen szolgáltatásra. A tíz éves jubileum alkalmából jelen volt a jeles eseményen Ovádi Péter, országgyűlési képviselő, Porga Gyula, polgármester, dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója és dr. Jászkuti Ákos regionális igazgató is.

Porga Gyula, Ovádi Péter és dr. Csató GáborPorga Gyula, Ovádi Péter és dr. Csató Gábor

Porga Gyula a mentősök elengedhetetlen munkáját méltatta az eseményen: a mentőszolgálat fáradhatatlan munkája biztosítja, hogy Veszprém lakosai biztonságban érezzék magukat mindennapjaik során. Az egészségügyi vészhelyzetekben nyújtott gyors és szakszerű beavatkozások hozzájárulnak ahhoz, hogy a közösség tagjai bízhassanak abban, hogy szükség esetén megfelelő segítséget kapnak. Ez az érzés nemcsak a lakosság biztonságérzetét növeli, hanem a város egészének stabilitását is erősíti.

A polgármester beszédében külön kiemelte, hogy az ilyen elismerések és díjak fontos szerepet játszanak abban, hogy a mentősök áldozatos munkáját a közösség méltányolja és elismerje. Az Év Veszprémi Mentős Díj nemcsak a díjazottak számára jelent komoly elismerést, hanem inspirációt is nyújt a többi szakembernek, hogy továbbra is a legmagasabb színvonalon végezzék munkájukat.

Az OMSZ, amely 1948. május 10-én alakult meg, ma Magyarország legnagyobb egészségügyi szolgáltatója, szakmai tevékenysége világszínvonalú. Az OMSZ főigazgatója, Csató Gábor külön örömét fejezte ki, hogy Veszprém városa támogatja a mentőszolgálatot, és reményét fejezte ki, hogy hamarosan elhelyezhetik az új veszprémi mentőállomás alapkövét is.

Dr. Jászkuti Ákos köszöntőjében méltatta bajtársai rendíthetetlen elhivatottságát és áldozatkész munkáját. Beszélt a mentős hivatás szépségeiről és nehézségeiről, a mérhetetlen felelősségről és stresszről, amelyekkel a mentősök nap mint nap szembesülnek. Kiemelte, hogy a hivatásszeretet mellett a bajtársi közösség összetartó ereje is elengedhetetlen, hiszen a kölcsönös megbecsülés és támogatás segít a legnehezebb helyzetekben is erőt meríteni.

Börcsök ZsoltBörcsök Zsolt

Az idei évben Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a betegellátás területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Börcsök Zsolt veszprémi állomásvezetőnek adományozta az Év Veszprémi Mentőse díjat. A rangos elismerést Porga Gyula polgármester adta át, méltatva Börcsök Zsolt szakmai kiválóságát és elhivatottságát.

Börcsök Zsolt 14 éve dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál mentőtisztként. Mentőtiszti pályafutása kezdetétől folyamatosan képezi magát. Több éve a veszprémi mentőállomás vezetője. A mentőápoló-képzés keretében akkreditált oktató, több tanfolyamon magas szintű előadásokkal segíti a szakember utánpótlást. A veszprémi Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gimnázium, Technikum előadó tanára több éve. A laikus elsősegély-oktatásban is részt vesz, illetve a jogosítványt szerezni kívánók vizsgáztatásában is szerepet vállal. Munkatársai szakmai kérdésekben bátran fordulhatnak hozzá, szívesen ad tanácsokat, nyújt segítséget mindenkinek. A Covid-járvány alatt példaértékű munkát végzett. A védekezés minden eleméből kivette a részét. Példaértékű munkája iránymutatás a ma kezdő, fiatal mentődolgozók előtt.

Balogh Dóra
Kovács Bálint
további cikkek
Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25 A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert  A párt alelnöke Radnai Márk, a párt operatív vezetője és Tarr Zoltán, az európai parlamenti delegáció vezetője lett a hétfői tisztújítás után.  tegnap 14:11 Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. 2024. július 21. 20:40 Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. 2024. július 20. 23:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.