Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C

Királyfik és Királylányok új helyszínen – 31. Kabóciádé Családi Fesztivál

2024. június 6. 12:35 // Forrás: Kabóca Bábszínház
Idén 31. alkalommal szervezik meg a Kabóciádé Családi Fesztivált június 28-30. között „királyfik és királylányok” tematikában. A fesztivál idén új helyszínre költözik: a szervezők a Kabóca Bábszínházban, annak parkjában, illetve a Szerelem-szigeten előadásokkal, játékterekkel, éjszakai kalandtúrával, kreatív foglalkozásokkal és még számos izgalmas programmal várják majd a kikapcsolódni vágyó királyfi- és királylány-jelölteket.

A fesztivál nyitónapján, június 28-án, pénteken 17 órától lehet érkezni a Kabóca Bábszínház parkjába, ahol Boróka királyné és Habakuk király - Kabóciádé birodalmának uralkodói fogadják a látogatókat. 18 órától A székely menyecske meg az ördög című előadást tekinthetik meg a nézők Fabók Mancsi Bábszínházának előadásában.
A produkciót követően kezdetét veszi a Kabóciádé ünnepélyes nyitóceremóniája, melyben színre lép a királyi pár és komplett udvartartásuk (hipmesterek, hopmesterek, udvarhölgyek, szakácsnők) a bábszínház teljes társulatának bevonásával. Az ünnepi műsorban köreműködik Kabóciádé Birodalmának udvari tánckara, a Fitos Dezső társulat is.
A nyitóünnepség táncházzal zárul majd.

A szombati nap (június 29-én) rengeteg izgalmas bábszínházi előadást tartogat minden korosztálynak. A produkciók színhelye a Kabóca Bábszínház kültéri parkszínpada.
10 órától a KL Színház Sárkányölő Sebestyén című előadásában Czéh Dánielt és Markó-Valentyik Annát láthatják a nézők.
10:30 -tól a legkisebbeknek kedvezünk: Dödölle című babaszínházi előadásunkat már fél éves kortól ajánljuk. A produkció rendezője a Blattner Géza-díjas Kocsis Rozi, szereplői pedig Gidófalvi Imola és Sebestény Jakab.
12 órától a pécsi székhelyű MárkusZínház hozza el nekünk Az égigérő fa című produkciót.
14 órakor a Kabóca Bábszínház Csókolom, hol a víz? című kesztyűsbáb-előadását láthatják a nézők.
16 órától ismét a MárkusZínház foglalja el a színpadot, ezúttal Laci királyfi című előadásukkal.
A szombati nap utolsó produkciója 18 órától Az elátkozott malom Pályi János előadásában, akivel a Kabóca nézői már a VárLak Fesztiválon is találkozhattak.

A szombati napnak az előadások végeztével még koránt sincs vége: sötétedéskor veszi kezdetét a Kabóciádé egyik legközkedveltebb programpontja, az Éjszakai kalandtúra. A program tematikája kapcsolódik az idei fesztivál alapfelvetéséhez: a kalandtúrán résztvevők egy királylány- és királyfi alkalmassági vizsgán bizonyíthatják majd a rátermettségüket.

A Kabóciádéra látogatók vasárnap (június 30.) sem maradnak előadások, illetve programok nélkül:
10 órától a Pulcinella kertészkedik című előadást láthatják a Ziránó Színház vendégjátékában,
10:30- kor ismét a legkisebbeket várjuk az Izeg-mozog című babaszínházi előadásra. A produkciót Markó-Valentyik Anna rendezte és játssza.
12 órakor az Aranyszamár Színház hozza el nekünk Hüvelyk Matyi című előadásukat,
14 órától ismét a Ziránó Színház lép színpadra, ezúttal a Kelekótya Haramiák című kesztyűsbábos vásári játékkal,
16 órakor pedig a Kabóca Bábszínház egyik közönség-kedvencét, a már több, mint 100 előadást megért Miú és Vau-t láthatják a nézők.
A Kabóciádét Boróka királyné köszönőbeszéde és egy fergetes Karibi gyerekbuli zárja 18 órától, a Pannonia Allstars Ska Orchestra vezényletével.

 A fesztivál szombati és vasárnapi napján, 10-18 óráig interaktív foglalkozásokkal várjuk a játszani vágyókat:

A Kabóca Kuckó Kabóca Bábszínház Játszóházában a legkisebbeknek nyújt pihenési és pihegési lehetőséget, az Emeld a magasba! – darus játéktér pedig az építkezni vágyó kalandorokra fókuszál.

Ezzel párhuzamosan a Szerelem-szigeten számos további játéktér várja majd a látogatókat (a játékterek nyitva tartása: szombaton és vasárnap 10-18 óráig, kivéve a külön jelölt programokat): 

itt lesz a Ludibundus – a MárkusZínház játéktere; a Háry – az Aranyszamár Színház interaktív dramatikus játéktere; a Négy égtáj – a Griff Bábszínház játéktere; Bartha Kata Molyoldája a régmúlt játékaira fókuszálva; a Királyfik és királylányok – a Bóbita Bábszínház játéktere (csak szombaton, 11-19 óráig!); a Tekergőtér – Grosschmid Erik ügyességi játékai (csak vasárnap, 10-18 óráig!).

Ezeken felül lesz Kerekítő foglalkozás Fizl Katával (szombaton 10-11 óráig és vasárnap 17-18 óráig), illetve a Királynék völgye elnevezésű városismereti séta Boroka királyné vezetésével (szombaton és vasárnap 11-12 óráig), valamint kézműves foglalkozások a Kabóca Bábszínház műhelyének vezetésével (pénteken 16-19 óráig, szombaton és vasárnap 10-18 óráig).

A Kabóca Bábszínház idén is céljául tűzte ki, hogy a lehető legzöldebben rendezze meg a fesztiválját. Ennek részletei a honlapunkon, illetve a Kabóciádé QR-kóddal beolvasható szóróanyagán olvashatók.

Várunk mindenkit sok szeretettel a 31. Kabóciádé Családi Fesztiválra június 28. és 30. között A Kabóca Bábszínház parkjába, illetve a Szerelem-szigetre!

vehir.hu
további cikkek
Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. ma 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. tegnap 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34 Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. 2024. július 21. 11:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.