Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
29°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
29°C

Porga: élhetőségben az élmezőny a cél

2024. június 7. 22:54 // Forrás: Magyar Nemzet
Az évtized végére Veszprém Euró­pa húsz legélhetőbb városa közé tartozik majd Porga Gyula, az újrainduló veszprémi polgármester tervei szerint – írta a Magyar Nemzet.

A lap azt írja: a polgármester a következő ciklus legnagyobb kihívásának a nyolcas út elkerülő szakaszának további fejlesztését tartja. 

Az első ütem határidőre elkészült. A folytatásra határozott ígéretet kaptunk. Amint a költségvetés ezt megengedi, visszatérnek a munkagépek a 8-as útra.

A városvezető hozzátette: az Aranyos-völgyi híd építésére szintén ígéretet kapott az önkormányzat, "a közös akarat tehát nem hiányzik a kivitelezéshez." Porga vázolta azt a vízióját is, hogy Veszprémet 2030-ra a maga kategóriájában Európa húsz legélhetőbb települése közé vezetné. "Ehhez számos infrastrukturális fejlesztésre, szociális és az egészségügyi szolgáltatás jelentős javítására lesz szükségünk."

Az élhető város népszerűsége azonban visszaüt az ingatlanpiacon.  "Településünk új lakáskoncepciója azt a célt tűzi ki, hogy az előttünk álló időszakban elsősorban a fia­talok lakásproblémáin tudjon segíteni. Ennek lehet eszköze a bérlakásépítés vagy hozzájárulás az albérleti díjhoz."

Az EKF-programot értékelve a polgármester sikeresnek tartja a 2023-as évet, és úgy gondolja, a város ma sokkal többet kínál lakóinak és az ide érkező vendégeknek, mint azt korábban tehette.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. tegnap 14:58 Az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont Balaton Az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont Vajon milyen volt a Balaton természetes állapota, és mikor változott meg? Helyreállítható-e még a természetközeli állapot? Ezekre a kérdéskere keresték a választ az ELTE Őskörnyezet és Klímaváltozás Kutatócsoport munkatársai legújabb tanulmányukban, amelyben konkrét javaslatokat is megfogalmaztak a tó védelme érdekében. tegnap 21:29 Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Az országos tisztifőorvos praktikus tanácsokat osztott a TV2 műsorában a hőség idejére.  2024. július 16. 16:20 Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. 2024. július 16. 16:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.