Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
31°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
31°C

Schildmayer Attila kapta a Dévai Bíró Mátyás-díjat

2024. június 10. 11:21
Vidám gyereknapot és nyárköszöntőt szerveztek szombaton Kádártán, ahol a Dévai Bíró Mátyás-díjat is átadták.

A nyárköszöntő vigasságokon kicsikre és nagyokra egyaránt gondoltak a szervezők: kora délutántól óriáslégvárak, légvárfoci, a nemesvámosi Sanyó Farm állatsimogatója, arcfestés és csillámtetoválás, illetve mindenféle finomságok várták a látogatókat, majd 17 órától az Egyszervolt Mesezenekar adott különleges koncertet óriásbábokkal, felidézve gyerekkorunk legszebb magyar meséit. Ezt követően az is kiderült, miként lehet egy Segway-jel táncolni, a bátrabbak pedig maguk is kipróbálhatták ezt, míg az este a Dívák formáció, Mihályfi Luca és a Hősök zenélt.

A programra kilátogatott Porga Gyula polgármester is, aki ünnepi köszöntőjében a városrészi közösség összetartását méltatta, kiemelve azt is, érdemes a közösségért dolgozni, hiszen a hála nem marad el.

Valóban, nemcsak a szép számban összegyűlt helyiek demonstrálták ezt, de a hagyományokhoz híven ekkor adták át a Kádárta városrész kulturális életének fellendítéséért, a kádártai közösségek formálásáért, fenntartásáért, a kádártai identitás erősítéséért, Kádárta hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenysége elismeréseként járó Dévai Bíró Mátyás-díjat is, melyet idén Schildmayer Attila vehetett át a polgármestertől és Ovádi Péter országgyűlési képviselőtől.

Schildmayer Attila a kádártai közösség kiemelkedő alakja. Évek óta tagja a Közösség Kádártáért Egyesületnek, valamint évtizedek óta tagja a Gyulafirátóti Polgárőr Egyesületnek – így Gyulafirátóton is nagy ismertségre tesz szert, itt is nevelkedett. Házassága óta él családjával Kádártán. Folyamatosan nagy szerepet vállal a közösségi munkákban, a nevéhez kapcsolható a tavalyi és az idei évben teljesen felújított műfüves labdarúgó pálya elkészülte, melyhez az ő keze munkája tesz a legtöbbet. A városrész összes rendezvényén jelen van és vállal feladatokat, hol polgárőrként tevékenykedik, hol a szervezők munkáját segíti. A városrészben élők sokszor fordulnak hozzá segítségért. Nagyban segíti az egyesület, valamint a Közösségi Ház vezetőjének a munkáját is. Szívén viseli lakóhelyünk szépítését is, részt vesz a virágültetésekben, a Forrás-parkunk rendezésében, ezen kívül a városrész új betlehemének tervezését és kivitelezését is elvégezte. A közeli települések rendezvényein is jelen van az egyesület színeiben, például főzőversenyek, falunapok alkalmával. A felsoroltakon kívül még számos eseményen, közösségi munkálatban fáradtságot nem ismerve vesz részt. Attila rendkívüli közösségépítő tevékenysége kitűnő példa a kádártaiak számára.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Rozé Rizling Jazz Napok Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Péntek esete megnyitotta kapuit az Óváros téren a veszprémi nyár egyik legjobban várt fesztiválja, a Rozé Rizling Jazz Napok. 2024. július 13. 15:07 Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot Laczkó Dezső Múzeum Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot A közgyűlés újabb öt évre bizalmat szavazott a Laczkó Dezső Múzeumot 2019 óta irányító Péterváry-Szanyi Brigittának. A régi-új igazgató pénteken sajtótájékoztatón értékelte az intézmény helyzetét. 2024. július 13. 21:41 Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Augusztus 9-11 között másodszor rendezik meg Balatoni Filmzene Fesztivált Balatonalmádiban. Az idei programban három nap alatt kilenc formációtól, hat különböző műfajban csendülnek fel régi és új idők film-főcímzenéi és betétdalai, könnyed, változatos és színvonalas szórakozást kínálva a Balaton északi partján üdülőknek és az itt lakóknak. 2024. július 10. 22:14 A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben Munkácsy, Picasso, Rembrandt, de akár egy újhullámos kortárs festőművész is képes arra, hogy akár tíz évvel is meghosszabbítsa az emberek életét. És akkor még nem beszéltünk a zenészekről, szobrászokról, vagy a költőkről. A kultúrafogyasztás nem kizárólag lelki feltöltődés, igenis fizikai hatást is kivált az ember szervezetében, állítja egy kutatás. 2024. július 10. 11:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.