Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C

Schildmayer Attila kapta a Dévai Bíró Mátyás-díjat

2024. június 10. 11:21
Vidám gyereknapot és nyárköszöntőt szerveztek szombaton Kádártán, ahol a Dévai Bíró Mátyás-díjat is átadták.

A nyárköszöntő vigasságokon kicsikre és nagyokra egyaránt gondoltak a szervezők: kora délutántól óriáslégvárak, légvárfoci, a nemesvámosi Sanyó Farm állatsimogatója, arcfestés és csillámtetoválás, illetve mindenféle finomságok várták a látogatókat, majd 17 órától az Egyszervolt Mesezenekar adott különleges koncertet óriásbábokkal, felidézve gyerekkorunk legszebb magyar meséit. Ezt követően az is kiderült, miként lehet egy Segway-jel táncolni, a bátrabbak pedig maguk is kipróbálhatták ezt, míg az este a Dívák formáció, Mihályfi Luca és a Hősök zenélt.

A programra kilátogatott Porga Gyula polgármester is, aki ünnepi köszöntőjében a városrészi közösség összetartását méltatta, kiemelve azt is, érdemes a közösségért dolgozni, hiszen a hála nem marad el.

Valóban, nemcsak a szép számban összegyűlt helyiek demonstrálták ezt, de a hagyományokhoz híven ekkor adták át a Kádárta városrész kulturális életének fellendítéséért, a kádártai közösségek formálásáért, fenntartásáért, a kádártai identitás erősítéséért, Kádárta hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenysége elismeréseként járó Dévai Bíró Mátyás-díjat is, melyet idén Schildmayer Attila vehetett át a polgármestertől és Ovádi Péter országgyűlési képviselőtől.

Schildmayer Attila a kádártai közösség kiemelkedő alakja. Évek óta tagja a Közösség Kádártáért Egyesületnek, valamint évtizedek óta tagja a Gyulafirátóti Polgárőr Egyesületnek – így Gyulafirátóton is nagy ismertségre tesz szert, itt is nevelkedett. Házassága óta él családjával Kádártán. Folyamatosan nagy szerepet vállal a közösségi munkákban, a nevéhez kapcsolható a tavalyi és az idei évben teljesen felújított műfüves labdarúgó pálya elkészülte, melyhez az ő keze munkája tesz a legtöbbet. A városrész összes rendezvényén jelen van és vállal feladatokat, hol polgárőrként tevékenykedik, hol a szervezők munkáját segíti. A városrészben élők sokszor fordulnak hozzá segítségért. Nagyban segíti az egyesület, valamint a Közösségi Ház vezetőjének a munkáját is. Szívén viseli lakóhelyünk szépítését is, részt vesz a virágültetésekben, a Forrás-parkunk rendezésében, ezen kívül a városrész új betlehemének tervezését és kivitelezését is elvégezte. A közeli települések rendezvényein is jelen van az egyesület színeiben, például főzőversenyek, falunapok alkalmával. A felsoroltakon kívül még számos eseményen, közösségi munkálatban fáradtságot nem ismerve vesz részt. Attila rendkívüli közösségépítő tevékenysége kitűnő példa a kádártaiak számára.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. tegnap 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34 Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. 2024. július 21. 11:51 A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni VeszprémFest A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni Van az a sztereotípia a jazz-zenészekről és úgy általában a jazzről, hogy azt füstös new yorki bárokban afroamerikai zenészek adják elő szintén hasonló összetételű közönségnek. Ezzel pedig jelentősen szegregálva műfajt és a közönséget is. Ezért is bátor vállalkozás minden évben a VeszprémFesttől, hogy a koncertsorozat valamelyik napját a jazznek szentelik. Viszont, ha elfogadjuk, hogy a VeszprémFest a két évtizedes múltjával már-már küldetést vállal, hogy hirdesse a zenei sokszínűséget, akkor szinte kötelező a jazzes nap a fesztiválon. Gregory Porterben pedig hű szövetséges találtak ebben a küldetésben, aki immáron másodszor lépett fel péntek este a veszprémi színpadon, koncertje pedig sztereotípia-romboló volt. 2024. július 20. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.