Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Schildmayer Attila kapta a Dévai Bíró Mátyás-díjat

2024. június 10. 11:21
Vidám gyereknapot és nyárköszöntőt szerveztek szombaton Kádártán, ahol a Dévai Bíró Mátyás-díjat is átadták.

A nyárköszöntő vigasságokon kicsikre és nagyokra egyaránt gondoltak a szervezők: kora délutántól óriáslégvárak, légvárfoci, a nemesvámosi Sanyó Farm állatsimogatója, arcfestés és csillámtetoválás, illetve mindenféle finomságok várták a látogatókat, majd 17 órától az Egyszervolt Mesezenekar adott különleges koncertet óriásbábokkal, felidézve gyerekkorunk legszebb magyar meséit. Ezt követően az is kiderült, miként lehet egy Segway-jel táncolni, a bátrabbak pedig maguk is kipróbálhatták ezt, míg az este a Dívák formáció, Mihályfi Luca és a Hősök zenélt.

A programra kilátogatott Porga Gyula polgármester is, aki ünnepi köszöntőjében a városrészi közösség összetartását méltatta, kiemelve azt is, érdemes a közösségért dolgozni, hiszen a hála nem marad el.

Valóban, nemcsak a szép számban összegyűlt helyiek demonstrálták ezt, de a hagyományokhoz híven ekkor adták át a Kádárta városrész kulturális életének fellendítéséért, a kádártai közösségek formálásáért, fenntartásáért, a kádártai identitás erősítéséért, Kádárta hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenysége elismeréseként járó Dévai Bíró Mátyás-díjat is, melyet idén Schildmayer Attila vehetett át a polgármestertől és Ovádi Péter országgyűlési képviselőtől.

Schildmayer Attila a kádártai közösség kiemelkedő alakja. Évek óta tagja a Közösség Kádártáért Egyesületnek, valamint évtizedek óta tagja a Gyulafirátóti Polgárőr Egyesületnek – így Gyulafirátóton is nagy ismertségre tesz szert, itt is nevelkedett. Házassága óta él családjával Kádártán. Folyamatosan nagy szerepet vállal a közösségi munkákban, a nevéhez kapcsolható a tavalyi és az idei évben teljesen felújított műfüves labdarúgó pálya elkészülte, melyhez az ő keze munkája tesz a legtöbbet. A városrész összes rendezvényén jelen van és vállal feladatokat, hol polgárőrként tevékenykedik, hol a szervezők munkáját segíti. A városrészben élők sokszor fordulnak hozzá segítségért. Nagyban segíti az egyesület, valamint a Közösségi Ház vezetőjének a munkáját is. Szívén viseli lakóhelyünk szépítését is, részt vesz a virágültetésekben, a Forrás-parkunk rendezésében, ezen kívül a városrész új betlehemének tervezését és kivitelezését is elvégezte. A közeli települések rendezvényein is jelen van az egyesület színeiben, például főzőversenyek, falunapok alkalmával. A felsoroltakon kívül még számos eseményen, közösségi munkálatban fáradtságot nem ismerve vesz részt. Attila rendkívüli közösségépítő tevékenysége kitűnő példa a kádártaiak számára.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház Szombaton rendezték meg a Veszprém Vármegyei Ifjúsági Fesztivált (VIFI-FESZT), ahol fiatal tehetségek léptek színpadra, hogy megmutassák, mit jelent számukra a művészet! A tehetségek megmutatkozása jótékony célt is szolgált, hiszen a segítés a teátrumnak rendkívül fontos. tegnap 22:07 Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – olaszul annyit tesz, mint „az édes semmittevés”. Az olaszok mesterei annak, hogy erőlködés nélkül halmozzák az élet élvezeteit; mondhatni, ez a vérükben van. Most az ő segítségükkel mi is kapunk egy hétvégét, hogy a Wine and Gourmet Fesztivál formájában előcsalogassuk a bennünk rejlő olaszt, és megmutassuk, hogy mi, magyarok, legalább annyira tudjuk élvezni az életet. tegnap 11:34 Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Megnyitotta 2024/2025-ös tanévét a Veszprémi Érseki Főiskola. Az intézmény évről-évre egyre népszerűbb a hallgatók körében, erre most is rámutattak a számok. Az évnyitón ünnepélyesen is üdvözélték a gólyákat, összesen kétszáznegyven új hallgatóval indul az év. 2024. szeptember 6. 14:59 Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Foton Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Európa sorsfordító évét, 1989-et dolgozza fel Szalay Péter, NINCS PARANCS! című dokumentumfilmje, amely a rendszerváltás 35. évfordulója alkalmából lesz látható a FOTON Audiovizuális Centrumban szeptember 19-én. A vetítés ingyenes, csupán regisztrálni kell rá. 2024. szeptember 6. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.