Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
29°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
29°C

Műfüves pályát és útfelújítást adtak át Nemesvámoson

2024. június 12. 20:19
Elkészült egy műfüves pálya a sportcsarnok mellett, leaszfaltozták a Baláca és a Perkáta utcákat: két projektet is átadtak szerdán Nemesvámoson.

A műfüves pályát a Bajnok Diák-sportegyesület ingatlanján, a sportcsarnok mellett alakították ki összesen 12,8 millió forintból, melyből közel négymillió forintot vidékfejlesztési pályázati támogatásként vettek igénybe, míg közel kilencmilliót az önkormányzat biztosított önerőként. A műfüves pályát elsősorban a BDSE valamint az általános iskolások használják majd, a fennmaradó pályaidőt pedig értékesíteni kívánja az egyesület, ezáltal előteremtve a fenntartás költségeit. A pálya melletti parkolót sorompóval zárták le, így biztosítani tudják, hogy a területen csak a sportlétesítmények használói állhassanak meg. 

De más is történt a településen! Két utcában (Baláca u., Perkáta u.) összesen 527 méter hosszan újítottak fel utakat a Magyar Falu Program belterületi útfelújításra szánt keretéből, közel 45 millió forintos támogatásból, amit az önkormányzat további 2,6 millióval egészített ki. Sövényházi Balázs polgármester a helyszínen elmondta: ez volt az utolsó olyan útszakasz a településen, amit úgy tudtak újraaszfaltozni, hogy nem nyúltak hozzá az ivóvíz-hálózathoz, a további fejlesztésekhez már a csőhálózat cseréjével is számolni kell. A Magyar Falu Program idei kiírásában elsősorban járdafelújításra szeretnének támogatást nyerni: ha a pályázat sikerrel zárul, a Kossuth utcán válhat kényelmesebbé a gyalogos közlekedés.

A szerdai átadásokon Ovádi Péter parlamenti képviselő is jelen volt, aki méltatta Sövényházi és az önkormányzat munkáját. Mint mondta, Nemesvámoson épül a jövő, fontosak a közlekedést segítő fejlesztések és az is, hogy a lakosság a kikapcsolódási lehetőséget is megtalálja helyben. A képviselő szerint a sikeres munka egy soha véget nem érő folyamat: az élhető lakókörnyezet vonzza a fiatalokat, ami szükségessé teszi az oktatási-nevelési intézmények fejlesztését, a szabadidős lehetőségek bővítését, ezek pedig újabb családok számára teszik vonzóvá a települést, ezért minden területen folyamatosan előre kell lépni.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
A csehbányai a falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai a falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. ma 15:56 Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Közös ügyünk az állatvédelem Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, ismételten felhívja az állattartók figyelmét a nyári meleg okozta veszélyekre. A nyári hónapok forrósága nem csupán az emberek, hanem négylábú társaink számára is komoly kihívást jelent. A kánikula időszakában különösen figyelnünk kell háziállataink jólétére, hiszen a magas hőmérséklet súlyosan megterhelheti őket.   ma 11:29 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. ma 1:23 Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál Kékszalag Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket. tegnap 12:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.