Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Műfüves pályát és útfelújítást adtak át Nemesvámoson

2024. június 12. 20:19
Elkészült egy műfüves pálya a sportcsarnok mellett, leaszfaltozták a Baláca és a Perkáta utcákat: két projektet is átadtak szerdán Nemesvámoson.

A műfüves pályát a Bajnok Diák-sportegyesület ingatlanján, a sportcsarnok mellett alakították ki összesen 12,8 millió forintból, melyből közel négymillió forintot vidékfejlesztési pályázati támogatásként vettek igénybe, míg közel kilencmilliót az önkormányzat biztosított önerőként. A műfüves pályát elsősorban a BDSE valamint az általános iskolások használják majd, a fennmaradó pályaidőt pedig értékesíteni kívánja az egyesület, ezáltal előteremtve a fenntartás költségeit. A pálya melletti parkolót sorompóval zárták le, így biztosítani tudják, hogy a területen csak a sportlétesítmények használói állhassanak meg. 

De más is történt a településen! Két utcában (Baláca u., Perkáta u.) összesen 527 méter hosszan újítottak fel utakat a Magyar Falu Program belterületi útfelújításra szánt keretéből, közel 45 millió forintos támogatásból, amit az önkormányzat további 2,6 millióval egészített ki. Sövényházi Balázs polgármester a helyszínen elmondta: ez volt az utolsó olyan útszakasz a településen, amit úgy tudtak újraaszfaltozni, hogy nem nyúltak hozzá az ivóvíz-hálózathoz, a további fejlesztésekhez már a csőhálózat cseréjével is számolni kell. A Magyar Falu Program idei kiírásában elsősorban járdafelújításra szeretnének támogatást nyerni: ha a pályázat sikerrel zárul, a Kossuth utcán válhat kényelmesebbé a gyalogos közlekedés.

A szerdai átadásokon Ovádi Péter parlamenti képviselő is jelen volt, aki méltatta Sövényházi és az önkormányzat munkáját. Mint mondta, Nemesvámoson épül a jövő, fontosak a közlekedést segítő fejlesztések és az is, hogy a lakosság a kikapcsolódási lehetőséget is megtalálja helyben. A képviselő szerint a sikeres munka egy soha véget nem érő folyamat: az élhető lakókörnyezet vonzza a fiatalokat, ami szükségessé teszi az oktatási-nevelési intézmények fejlesztését, a szabadidős lehetőségek bővítését, ezek pedig újabb családok számára teszik vonzóvá a települést, ezért minden területen folyamatosan előre kell lépni.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Tudománynépszerűsítő, kutatási, oktatási és képzési, fejlesztési célból kötött együttműködési megállapodást a Selye János Diáklabor pályázat kapcsán a Pannon Egyetem, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum és a Charles River Laboratories Hungary Kft – közölte az egyetem. tegnap 13:26 Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Az utóbbi években egyre növekvő aggodalommal figyeljük a vízimadarak etetésének népszerűségét, mely jelentős ökológiai és egészségügyi kockázatokkal jár. tegnap 12:03 Addikciók ellen – csellengő fiatalok, drogok, digitális függőség Addikciók ellen – csellengő fiatalok, drogok, digitális függőség A hétfő délelőtti konszenzusos minikonferencia során bemutatták a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok által kezdeményezett fejlesztéseket azok a szakemberek, akik részt vesznek a kábítószerügyi stratégia végrehajtásában. Az eseményen ismertették a KAB-KEF-21-0004 "A KEF-ek fejlesztése Veszprém megyében" pályázat eredményeit is.   tegnap 12:11 A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. 2024. június 24. 13:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.