Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
29°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
29°C

Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét

2024. június 13. 17:53
Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg.

Csütörtök délelőtt a Modern Képtár – Vass László Gyűjteményében ismertették a részletes programot, ahol elsőként Brányi Mária alpolgármester szólalt fel. Köszöntőjében kifejtette: Veszprém városának különösen fontos a könyv, az irodalom, és örömmel látja, hogy a rendezvényen nagy szerepet kapnak a helyi, fiatal alkotók.

Brányi bízik abban, hogy bár a 21. század sok-sok vívmánya nem éppen a nyomtatott írásokat preferálja, mégis fontos lesz, fontos marad a könyvek olvasása, csak úgy, mint a folyóiratoké.

Brányi Mária és Kilián LászlóBrányi Mária és Kilián László

Fenyvesi Ottó költő a Vár Ucca Műhely folyóiratának történetéről mesélt, hiszen a könyvhéten jelentős szerepet kap a lap, és szerzői. A huszonötéve fennálló folyóirat életében voltak hullámvölgyek, hol kevesebb, hol több támogatással, de a fő, hogy az utóbbi évtizedben szerencsére nem kell beszámolni mélyvízről, remekül működik tehát. Közben a folyóirat mellett könyveket is kiadnak, így a könyvhéten is látható lesz Varga Richárd, Korinek Janka, Éltető Erzsébet és Somogyi Csaba könyve.

Fenyvesi kiemelte még Hegyi Zoltán könyvét, a Garázsmenetet, ami már most hatalmas érdeklődést mutat.

Fenyvesi OttóFenyvesi Ottó

Kilián László programigazgató részletesen is ismertette a rendezvényt. Kiemelt egy rendhagyó Olvasólámpát, melyen a Pannon Egyetem két oktatója, Ladányi István és Arany Zsuzsanna beszélgetnek majd, valamint olvassák fel műveiket, hiszen az Olvasólámpa alapvetően a szövegeket helyezi fókuszba.

Ellátogat a rendezvényre Szinetár Miklós, Puzsér Róbert, de lesz például képregény workshop is. A programról részletesen itt olvashat.

Szabó Eszter
Vámosi Patrik
további cikkek
A csehbányai a falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai a falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. ma 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. ma 1:23 Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál Kékszalag Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket. tegnap 12:16 Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Rozé Rizling Jazz Napok Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Péntek esete megnyitotta kapuit az Óváros téren a veszprémi nyár egyik legjobban várt fesztiválja, a Rozé Rizling Jazz Napok. tegnap 15:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.