Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét

2024. június 13. 17:53
Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg.

Csütörtök délelőtt a Modern Képtár – Vass László Gyűjteményében ismertették a részletes programot, ahol elsőként Brányi Mária alpolgármester szólalt fel. Köszöntőjében kifejtette: Veszprém városának különösen fontos a könyv, az irodalom, és örömmel látja, hogy a rendezvényen nagy szerepet kapnak a helyi, fiatal alkotók.

Brányi bízik abban, hogy bár a 21. század sok-sok vívmánya nem éppen a nyomtatott írásokat preferálja, mégis fontos lesz, fontos marad a könyvek olvasása, csak úgy, mint a folyóiratoké.

Brányi Mária és Kilián LászlóBrányi Mária és Kilián László

Fenyvesi Ottó költő a Vár Ucca Műhely folyóiratának történetéről mesélt, hiszen a könyvhéten jelentős szerepet kap a lap, és szerzői. A huszonötéve fennálló folyóirat életében voltak hullámvölgyek, hol kevesebb, hol több támogatással, de a fő, hogy az utóbbi évtizedben szerencsére nem kell beszámolni mélyvízről, remekül működik tehát. Közben a folyóirat mellett könyveket is kiadnak, így a könyvhéten is látható lesz Varga Richárd, Korinek Janka, Éltető Erzsébet és Somogyi Csaba könyve.

Fenyvesi kiemelte még Hegyi Zoltán könyvét, a Garázsmenetet, ami már most hatalmas érdeklődést mutat.

Fenyvesi OttóFenyvesi Ottó

Kilián László programigazgató részletesen is ismertette a rendezvényt. Kiemelt egy rendhagyó Olvasólámpát, melyen a Pannon Egyetem két oktatója, Ladányi István és Arany Zsuzsanna beszélgetnek majd, valamint olvassák fel műveiket, hiszen az Olvasólámpa alapvetően a szövegeket helyezi fókuszba.

Ellátogat a rendezvényre Szinetár Miklós, Puzsér Róbert, de lesz például képregény workshop is. A programról részletesen itt olvashat.

Szabó Eszter
Vámosi Patrik
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.