Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C

Hiába kényelmes megoldás, nem érdemes a hűtő ajtajában tárolni a tejet

2024. június 20. 9:23 // Forrás: Nyitókép: istock
Azzal nagyjából mindenki tisztában van, hogy hűtőben felbontás után akár egy hétig is eláll a tej, amíg szobahőmérsékleten nyáron pár óra is elég ahhoz, hogy megromoljon. Kutatók viszont arra hívják fel a figyelmet, hogy hűtőn belül sem mindegy, hova tesszük a tejet.

Sokan azt gondolják, hogy amint becsuktuk a hűtőszekrény ajtaját, a romlandó élelmiszerek azonos hideg hőmérsékleten várják, hogy mielőbb felhasználják őket. A valóság viszont az, hogy a hűtőn belül sem ugyanolyan mindenhol a hőmérséklet.

Amíg az alsó polc hátsó részén a leghidegebb, addig éppen az ajtónak a rekeszeiben a legkevésbé hűvös, éppen ott, ahol a tejet általában tárolják az emberek.

Éppen ezért az egészségügyi szakemberek azt tanácsolják, hogy inkább a már említett alsó polcon tároljuk a tejet, ebben az esetben megakadályozhatjuk, hogy a baktériumok túlszaporodjanak benne, és így kisebb lesz az egészségügyi kockázata. 

vehir.hu
további cikkek
Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Az országos tisztifőorvos praktikus tanácsokat osztott a TV2 műsorában a hőség idejére.  2024. július 16. 16:20 Minden fejben dől el, avagy a hétfő az új szombat Minden fejben dől el, avagy a hétfő az új szombat Nem csak a fejünk, de a közösségi média is tele van olyan mémekkel, amelyek a hétfőhöz kapcsolódó ösztönös undorunkat, szebb szóval szorongásunkat fejezik ki. Nem véletlen. Kezdődik a munka, korán kell kelni, és már reggel nyolctól csak azt várjuk, mikor lesz már újra hétvége. Biztos, hogy jó így élni? 2024. július 15. 11:30 A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben Munkácsy, Picasso, Rembrandt, de akár egy újhullámos kortárs festőművész is képes arra, hogy akár tíz évvel is meghosszabbítsa az emberek életét. És akkor még nem beszéltünk a zenészekről, szobrászokról, vagy a költőkről. A kultúrafogyasztás nem kizárólag lelki feltöltődés, igenis fizikai hatást is kivált az ember szervezetében, állítja egy kutatás. 2024. július 10. 11:44 Magyar fiatalok: egyre elhízottabb és betegebb társadalom Magyar fiatalok: egyre elhízottabb és betegebb társadalom Az ételintolerancia, különösen a tej- és gluténérzékenység, egyre nagyobb arányban érinti a mai fiatalokat, ami számos egészségügyi és életmódbeli kihívást eredményez. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint az ételallergiák és -intoleranciák incidenciája világszerte növekszik, különösen a fejlett országokban. A jelenség mögött több tényező is meghúzódik, amelyek komplex kölcsönhatásban állnak egymással. 2024. július 5. 15:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.