Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hiába kényelmes megoldás, nem érdemes a hűtő ajtajában tárolni a tejet

2024. június 20. 9:23 // Forrás: Nyitókép: istock
Azzal nagyjából mindenki tisztában van, hogy hűtőben felbontás után akár egy hétig is eláll a tej, amíg szobahőmérsékleten nyáron pár óra is elég ahhoz, hogy megromoljon. Kutatók viszont arra hívják fel a figyelmet, hogy hűtőn belül sem mindegy, hova tesszük a tejet.

Sokan azt gondolják, hogy amint becsuktuk a hűtőszekrény ajtaját, a romlandó élelmiszerek azonos hideg hőmérsékleten várják, hogy mielőbb felhasználják őket. A valóság viszont az, hogy a hűtőn belül sem ugyanolyan mindenhol a hőmérséklet.

Amíg az alsó polc hátsó részén a leghidegebb, addig éppen az ajtónak a rekeszeiben a legkevésbé hűvös, éppen ott, ahol a tejet általában tárolják az emberek.

Éppen ezért az egészségügyi szakemberek azt tanácsolják, hogy inkább a már említett alsó polcon tároljuk a tejet, ebben az esetben megakadályozhatjuk, hogy a baktériumok túlszaporodjanak benne, és így kisebb lesz az egészségügyi kockázata. 

vehir.hu
további cikkek
A kék zónák titkai, ahol bizonyíthatóan tovább élnek az emberek életmód A kék zónák titkai, ahol bizonyíthatóan tovább élnek az emberek A hosszú élet titka sokakat érdekel, és számos kutatás és véleménycikk foglalkozik a témával. Mindenki szeretne legalább száz évig élni, és talán még fontosabb, hogy életünk második ötven éve is minőségi és egészséges legyen. A „kék zónák” azok a területek, ahol az emberek között a százévesek aránya az átlagnál jóval magasabb. A green.hu annak járt utána, hogyan élnek ezeken a helyeken az emberek. 2024. augusztus 11. 3:29 Soha nem leszek olimpiai bajnok, de egyet mind elsajátíthatunk az élsportolóktól Soha nem leszek olimpiai bajnok, de egyet mind elsajátíthatunk az élsportolóktól Már több mint egy hete zajlik az olimpia, néhány balhé, sok szép pillanat, összességében folytonos izgatottság érzés jellemzi ezt az időszakot. És miközben otthon a kényelmes fotelből drukkolok a sportolóknak, már rég beletörődtem abba, hogy mi, akik nézzük mások teljesítményét, mi is értékesek vagyunk, mi is aktívak vagyunk, csak más-más szinten. De egy valamit (tudom, többet is…) mindenképpen megtanulhatunk a sportolóktól. 2024. augusztus 3. 23:03 Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Az országos tisztifőorvos praktikus tanácsokat osztott a TV2 műsorában a hőség idejére.  2024. július 16. 16:20 Minden fejben dől el, avagy a hétfő az új szombat Minden fejben dől el, avagy a hétfő az új szombat Nem csak a fejünk, de a közösségi média is tele van olyan mémekkel, amelyek a hétfőhöz kapcsolódó ösztönös undorunkat, szebb szóval szorongásunkat fejezik ki. Nem véletlen. Kezdődik a munka, korán kell kelni, és már reggel nyolctól csak azt várjuk, mikor lesz már újra hétvége. Biztos, hogy jó így élni? 2024. július 15. 11:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.