Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Minden, amit az öntapadós címkékről tudni kell

2024. június 25. 12:46

A legelterjedtebb felhasználási területe a címkéknek a kiskereskedelemben van, de ettől függetlenül számos iparág is használja. Ilyenek például a logisztika, az egészségügy vagy a termelési folyamatok is.

Az öntapadós etikett címkével tökéletesen meg lehet jelölni a termékeket, ami a későbbi azonosítást is szolgálja. Nagyon sokszínű alkalmazási lehetőségei vannak, amiért nagyon közkedvelt. Az egyik legnagyobb előnye, hogy szinte minden felületen megtapad.

Sokféle igényt kielégíthetnek a címkék, mert olyan géppark és technológia áll mögötte, amivel nincs lehetetlen kérés. Most megmutatjuk, hogy mit tudnak ezek a kicsi matricák, amiket annyira szeret számos iparág. 

Tekercses vagy íves változatok

A címke készítés világában rengetegféle címke megtalálható, amit a Webmaxx csapata is készít, immár több, mint húsz éve. Amiért ez közkedvelt, az a fogyasztók tájékoztatásának lehetőségeiben rejlik.

Olyan útmutatást tartalmazhat a címke, ami a vásárlók választását megkönnyítheti a termékkínálatot böngészve. Emellett pedig létfontosságú információt tartalmazhat. A márkajelzések és a grafikák mellett a jogszabályi adatok is helyet kapnak rajta vagy éppen az összetevők listája.

Találkozhatunk olyan megoldásokkal is, amik többféle formában is a rendelkezésünkre állnak. Akkor is beszerezhetjük a címkéket, ha kör, négyzet vagy egyéb formában szeretnénk a termékeken elhelyezni.

Technológiai háttér a címkenyomtatásban

A legköltséghatékonyabb eljárás a flexo tekercses címke készítés. Ami nagyon közkedveltté teszi ezt a címkegyártási technológiát, az az, hogy gyors nyomtatási sebességgel elkészíthető. Akár papíralapú címkét keresünk, akár műanyag vagy fólia kivitelűt, mindhárom esetben jó megoldás.

A címkenyomtatás úttörője pedig az UV inkjet technológia, ami még gyorsabbá teszi az előállítási folyamatot. Ebben az esetben az UV fény a gyártás kulcsa, mert a tintát azonnal rögzíti a címke felületén. A kisebb és a közepes megrendelések is hihetetlen sebességgel készülhetnek el, kiváló minőségben. 

Címkestancolási technológia

Azok számára, akik kisebb mennyiségben szeretnének címkéket gyártatni, tökéletes megoldás a lézeres stancolás. Számítógéppel vezérelt, nagy precizitású lézersugár vágja a címkét, ami akár 0.1 mm-es pontosságra is képes. 

A síkágyas stancolással az 1 mm-es vastagságú címkék is vághatók, szinte minden anyag esetében. Itt a pontosság tekintetében már némiképp alacsonyabb értékkel számolhatunk, mert 0,3 mm a tűréshatár. A kis- és közepes mennyiségek esetén viszont előnyös technológia.

A nagy mennyiségű megrendelésekre pedig a rotációs eljárás a megoldás. Egy metszett vágólemezt rögzítenek a mágnes hengerekre, amik forogva vágják formára a címkéket. A vágólemez alkalmazása helyett akár közvetlenül a hengerre is lehet gravírozni a kivágandó formát.

Etikett címkékre bármilyen iparágnak szüksége lehet. Ami viszont érdekessé teszi a témát, az a technológiai megoldások. Minden igény megvalósítható a megfelelő eljárással.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.