Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Balaton vonzotta a legtöbb magyar vendéget a második negyedévben

2024. június 28. 10:30 // Forrás: Szallas.hu
Minden ötödik belföldi foglalás a Balaton térségébe szólt a második negyedévben a Szallas.hu adatai szerint. A magyar tenger környékén Siófok, Hévíz és Balatonfüred volt a legnépszerűbb, az országos összesítésben pedig Budapest, Siófok és Eger. Júliusban tovább élénkül a Balaton forgalma, az előfoglalások több mint harmada oda szól.

A legnagyobb hazai turisztikai régiók közül a Balaton az élre tört, minden ötödik foglalásnál a magyar tenger mellett döntöttek az utazók a Szallas.hu oldalán. „Nem maradt le sokkal Észak-Magyarország sem, közel 3000 foglalás a különbség a Balaton javára – mondta Kelemen Lili. – A foglalások 17%-a szól az észak-magyarországi régióba.” Harmadik helyen pedig a főváros és vonzáskörzete végzett. A települések között országos viszonylatban Budapest, Siófok, Eger, Szeged és Pécs emelkedett ki a foglalási számok alapján. A Balaton térségében pedig Siófok, Hévíz, Balatonfüred, Keszthely és Tihany szálláshelyei iránt volt a legnagyobb a kereslet.

Mi várható az első főszezonos hónapban, júliusban?  Nem meglepő módon a Balaton népszerűsége tovább nő: a júliusi előfoglalások esetében már a szálláskeresések mintegy 35 százalékánál választottak a magyar tenger térségében fekvő települések közül. A „Balaton fővárosa”, Siófok mellett Hévíz, Balatonfüred, Balatonlelle, Keszthely, Balatonboglár, Zamárdi, Fonyód, Balatonalmádi és Balatonföldvár eddig a legkeresettebb úti cél. Valamennyi ezek közül az országos toplistán is helyet kapott: Siófok után Hajdúszoboszló, Eger, Gyula, Szeged, Hévíz, Balatonfüred, Nyíregyháza, Budapest és Balatonlelle a leggyakoribb úti cél.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.