Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Éleslátás ajándékba

2024. június 29. 13:40
A Szemeszter Optika elkötelezett az éleslátás mellett, már tizedik alkalommal segítették ajándék szemüveggel a rászoruló családokat egy jótékonysági program keretében. Idén kilenc szemüveget adtak át speciális láttásigényű személyeknek, akik közül a legfiatalabb kétéves.

A már hagyományosnak mondható program keretében olyan családoknak nyújtottak segítséget, akik nem tudtak volna könnyen saját forrásból szemüveghez jutni. Három gyermek és hat felnőtt látását javították a kezdeményezéssel, a legfiatalabb egy kétéves kislány volt.  A szemüvegek összértéke meghaladta a hétszázezer forintot.

„A látásvizsgálatok során több komolyabb fénytörési hibát fedeztünk fel, speciális lencseigényű szemüvegekre volt szükség. Nagy dioptriaszámú látásjavító eszközök készültek, előfordult nagy eltérés a két szem között is. Minden esetben feltártuk a probléma okát és a legjobb megoldást választottuk számukra." – mondta el Baráth Dorottya, a Szemeszter Optika optometristája. Kiemelte, hogy jó érzés látni, hogy mennyire örülnek a teljes látásélménynek.

 „Fontosnak tarjuk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az éleslátás élményét. Minden évben öröm számunkra, hogy láthatjuk a boldogságot az ajándékozottak és családjuk arcán. Köszönjük a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény együttműködését a kiválasztásban és megvalósításban is. Kiváló partnerség alakult ki velük az évek során, melynek a legszebb pillanatai az átadáskor teljesednek be. Ugyanakkor, a vásárlóinké a legnagyobb köszönet, hiszen nélkülük nem tudnánk mi sem adni. Az elmúlt 10 alkalommal 100-120 szemüveget adtunk át már jótékonysági programunk keretében együtt.” - hangsúlyozta Naményi Miklós, az optika ügyvezetője.

Naményi MiklósNaményi Miklós

Elmondta, hogy hazánkban a lakosság 60 százalékának kellene szemüveg, ebből mintegy 40%-ának van is. A környező országokban és a digitálisan fejlettebb távoli országokban ez az arány jóval magasabb. A Szemeszter Optikában már 14 éve azon dolgoznak, hogy javítsák a hozzájuk betérők látását. Filozófiájuk a szemüvegátadás mellett a mindennapokban is:

„Nem az a fontos, hogy szemüveget értékesítsünk. Az a fontos, hogy aki betér hozzánk, éleslátással távozzon.” – mondta az ügyvezető.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Orbán Viktor: új korszak kezdődik Orbán Viktor: új korszak kezdődik Új korszak kezdődik - jelentette ki a Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Bécsben, ahol új európai politikai együttműködést jelentettek be Herbert Kickllel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével, valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével. tegnap 14:17 Megtartotta diplomaátadó ünnepségét a Humántudományi Kar Megtartotta diplomaátadó ünnepségét a Humántudományi Kar A Pannon Egyetem Humántudományi Karán péntek délelőtt tartották az idei diplomaátadó ünnepséget, amely kiemelt jelentőséggel bírt, hiszen búcsút vettek a leköszönő rektortól, dr. Gelencsér Andrástól és a kar dékánjától, dr. Navracsics Judittól.   2024. június 29. 14:44 Brusznyai 100: akit hőssé avatott az emlékezet Brusznyai 100: akit hőssé avatott az emlékezet Péntek délután a Városházán mutatták be Brusznyai Árpád születésének századik évfordulója alkalmából A mi hősünk című könyvet, mely a Brusznyai Árpád Alapítvány harmincöt évéről szól. Emlékezések, beszámolók, fotók színesítik az Imre Frigyesné és Szűts István Gergely által szerkesztett kötetet. 2024. június 28. 22:13 A Balaton vonzotta a legtöbb magyar vendéget a második negyedévben A Balaton vonzotta a legtöbb magyar vendéget a második negyedévben Minden ötödik belföldi foglalás a Balaton térségébe szólt a második negyedévben a Szallas.hu adatai szerint. A magyar tenger környékén Siófok, Hévíz és Balatonfüred volt a legnépszerűbb, az országos összesítésben pedig Budapest, Siófok és Eger. Júliusban tovább élénkül a Balaton forgalma, az előfoglalások több mint harmada oda szól. 2024. június 28. 10:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.