Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton

2024. július 2. 13:57
Az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek meghirdetett 500 millió forintos keretösszegű pályázaton 277 szervezet nyert el támogatást - közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Budapesten.  

  Ovádi Péter elmondta, a május elején meghirdetett pályázatra 283 pályázat érkezet, ebből 277-et részesítenek támogatásban. Minden formailag helyes pályázat támogatást nyert el - jegyezte meg.

A kormánybiztos nagy eredményként értékelte azt, hogy a nyertes pályázatok közül 237 társállatokkal foglalkozik. Emellett a nyertes pályázatok száma majdnem százzal nőtt a korábbihoz képest. Ovádi Péter közölte, 40 nyertes pályázat mentőkutyákkal, valamint vadonélő, illetve haszonállatokkal foglalkozik. 

Fotó: Ovádi Péter / FacebookFotó: Ovádi Péter / Facebook

A pályázattal elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege 300 ezer forinttól tízmillió forintig terjedhetett. A kormánybiztos elmondta, szervezetenként átlagosan körülbelül 1,8 millió forintot tudnak biztosítani. A legkisebb vissza nem térítendő támogatási összegben, 300 ezer forintban két pályázó részesül.

A nyertesek listája a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. - bgazrt.hu/megjelentek-az-allatvedo-szervezetek-tamogatasa-cimu-palyazati-kiiras-eredmenyei/ - honlapján elérhető. Ovádi Péter kiemelte, az állatvédelem legfontosabb szereplői a civil szervezetek. Ezeknek az állatvédő szervezeteknek nagyon sokat köszönhetünk, ezért minden eszközzel megpróbálják támogatni őket. A kormánybiztos emlékeztetett, 2022-ben is írtak ki 500 millió forintos keretösszegű pályázatot a civileknek, akkor 187 szervezetet tudtak támogatni. Ovádi Péter megköszönte a civil szervezeteknek az erőn felül végzett munkájukat.

vehir.hu
további cikkek
Veszprém a világ kreatív városai között Veszprém a világ kreatív városai között Július első hetében tartják a portugáliai Bragaban az UNESCO Kreatív Városok Hálózatának éves közgyűlését, amelyen a kulturális világszervezet által odaítélt Zene Városa címet 2019 óta viselő Veszprém város polgármestere, Porga Gyula is részt vesz. Az ötnapos rendezvényre a világ 250 kreatív városából közel 700 nemzetközi kulturális szakember és városvezető érkezett, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, jó gyakorlataikat. ma 14:32 Cédrusokat ültettek Veszprém szívében Cédrusokat ültettek Veszprém szívében A város újabb zöldítési projektjének keretében himalájai cédrusokat ültettek el csütörtök délután, hogy gazdagítsák a város növényállományát és megőrizzék annak egyedi arculatát, melyet Strenner József egykori főkertész alapozott meg munkájával. ma 14:35 Nyolcvan fölött is segíti a polgárőrök munkáját Németh Zoltán Nyolcvan fölött is segíti a polgárőrök munkáját Németh Zoltán A Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát vehette át májusban Németh Zoltán. ma 11:56 Kaizerné Bocskay Beáta kapta a Véghely-díjat Kaizerné Bocskay Beáta kapta a Véghely-díjat 2024-ben Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a Polgármesteri Hivatalnál eltöltött 32 év alatt tanúsított kiemelkedő közszolgálati tevékenysége elismeréseként Kaizerné Bocskay Beáta részére Véghely-díjat adományozott. tegnap 15:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.