Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közösségi ünnep a kerek templom alatt

2024. július 6. 17:28
Frissítően hatott az Ösbő vezér parkon keresztül csordogáló patak hűs vize a szombati hőségben az ösküi falunapon.

A frissen felújított parkban állandó színpadot alakítottak ki, ami állandó helyszínéül szolgálhat a település szabadtéri programjainak. A színes programkínálatban helyi és környékbeli fellépők mellett megjelenik a sport is: az ösküi csapat a magyar médiaválogatottal csapott össze a focipályán. A nap első sztárvendége meglepetésre egy meteorológus volt: a tévéből ismert Németh Lajos, akivel a munkájáról beszélgettek, és aki a közönség soraiból érkező kérdésekre is szívesen válaszolt. Este Varga Viktor, majd Csordás Tibor szórakoztatja az egybegyűlteket, az éjszaka pedig tűzzsonglőrökkel és retro discóval ér véget.

A rendezvényt Ángyán Tamás polgármester nyitotta meg, aki hangsúlyozta: hagyomány és fejlődés kéz a kézben jár, egyik nem működik a másik nélkül, és a közösség életében mindkettő jelen van. Az elmúlt ezer év a bizonyíték arra, hogy Öskün mindig tisztelték a múltat és bizakodva fogtak új dolgokba. A polgármester rámutatott: az Ösbő vezér park megújulása hosszú évek munkájának eredménye, ami még nem ért véget, további fejlesztések is tervben vannak. A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt tíz évben hatékony és eredményes munkájukkal hozzájárultak a település fejlődéséhez. 

A falunap megnyitóján részt vett Ovádi Péter parlamenti képviselő is, aki elbeszélgetett a főzőversenyre készülő csapatokkal, és megjegyezte: örömmel tölti el, hogy választókörzetének települései mennyire aktívak, mennyi rendezvényt szerveznek, mennyire összetartóak a közösségek,  ahogy ezt Öskün is tapasztalhatjuk. 

vehir.hu
Vámosi Patrik
további cikkek
Kiosztották a Virágos Veszprém díjakat Jung Edina Kiosztották a Virágos Veszprém díjakat A Virágzó Veszprém Egyesület péntek délután tartotta eredményhirdetését, a díjak több kategóriában kerültek kiosztásra. A rendezvényre az első hatvan helyezettet hívták meg, így ők is elismerésben részesültek. ma 12:51 Katonai hagyományok és jövőkép Veszprémben Katonai hagyományok és jövőkép Veszprémben A „Vármegyék Ezer Éve – A Haza Védelmében” című konferenciasorozat egyik fontos állomásának Veszprém adott otthont, az Agóra Kulturális Központban, ahol Dr. Czermann János helyettes államtitkár is felszólalt. Az esemény célja a magyar katonai hagyományok ápolása, azok örökségének továbbvitele a mai társadalomba és hadseregbe. A Honvédelmi Minisztérium Katonai Örökség Főosztályának kezdeményezésére Veszprém megye hadtörténeti jelentőségét ünneplik, bemutatva, hogy a terület gazdag múltja hogyan formálta az ország védelmi szerepét. ma 10:06 Új iroda segíti a vállalkozókat gazdaság Új iroda segíti a vállalkozókat Válallkozásfejlesztési irodát nyitott Veszprémben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) pénteken. tegnap 22:06 A kohéziós politika jövőjéről tárgyaltak a parlamentközi konferencián közélet A kohéziós politika jövőjéről tárgyaltak a parlamentközi konferencián A kohéziós politika jövőjéről tárgyaltak a magyar EU-elnökség parlamenti együttműködése keretében Budapesten pénteken, az Európai Unión belüli stabilitásról, gazdasági koordinációról és kormányzásról szóló, kétnapos parlamentközi konferencia második napján. tegnap 16:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.