Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
28°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
28°C

Közösségi ünnep a kerek templom alatt

2024. július 6. 17:28
Frissítően hatott az Ösbő vezér parkon keresztül csordogáló patak hűs vize a szombati hőségben az ösküi falunapon.

A frissen felújított parkban állandó színpadot alakítottak ki, ami állandó helyszínéül szolgálhat a település szabadtéri programjainak. A színes programkínálatban helyi és környékbeli fellépők mellett megjelenik a sport is: az ösküi csapat a magyar médiaválogatottal csapott össze a focipályán. A nap első sztárvendége meglepetésre egy meteorológus volt: a tévéből ismert Németh Lajos, akivel a munkájáról beszélgettek, és aki a közönség soraiból érkező kérdésekre is szívesen válaszolt. Este Varga Viktor, majd Csordás Tibor szórakoztatja az egybegyűlteket, az éjszaka pedig tűzzsonglőrökkel és retro discóval ér véget.

A rendezvényt Ángyán Tamás polgármester nyitotta meg, aki hangsúlyozta: hagyomány és fejlődés kéz a kézben jár, egyik nem működik a másik nélkül, és a közösség életében mindkettő jelen van. Az elmúlt ezer év a bizonyíték arra, hogy Öskün mindig tisztelték a múltat és bizakodva fogtak új dolgokba. A polgármester rámutatott: az Ösbő vezér park megújulása hosszú évek munkájának eredménye, ami még nem ért véget, további fejlesztések is tervben vannak. A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt tíz évben hatékony és eredményes munkájukkal hozzájárultak a település fejlődéséhez. 

A falunap megnyitóján részt vett Ovádi Péter parlamenti képviselő is, aki elbeszélgetett a főzőversenyre készülő csapatokkal, és megjegyezte: örömmel tölti el, hogy választókörzetének települései mennyire aktívak, mennyi rendezvényt szerveznek, mennyire összetartóak a közösségek,  ahogy ezt Öskün is tapasztalhatjuk. 

vehir.hu
Vámosi Patrik
további cikkek
Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Közös ügyünk az állatvédelem Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, ismételten felhívja az állattartók figyelmét a nyári meleg okozta veszélyekre. A nyári hónapok forrósága nem csupán az emberek, hanem négylábú társaink számára is komoly kihívást jelent. A kánikula időszakában különösen figyelnünk kell háziállataink jólétére, hiszen a magas hőmérséklet súlyosan megterhelheti őket.   ma 11:29 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. ma 1:23 Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál Kékszalag Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket. tegnap 12:16 A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostanihoz hasonló hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni - közölte az MCC Klímapolitikai Intézet pénteken. 2024. július 12. 12:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.