Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagyné Borbás Mária vehette át a Hadnagy László-díjat

2024. július 6. 21:56
Gyulafirátót városrész kulturális életének fellendítéséért, a gyulafirátóti közösségek formálásáért, fenntartásáért, a gyulafirátóti identitás erősítéséért, Gyulafirátót hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenysége elismeréseként Nagyné Borbás Mária részére Hadnagy László-díjat adományozott a közgyűlés. A díjat szombaton, a gyulafirátóti falunapon adták át. 

Nagyné Borbás Mária a gyulafirátóti közösség, ezen belül is a Nyugdíjas Klubok meghatározó motorja. A Rátót Mátyás Nyugdíjas Klubot 9 éve vezeti. Sok kulturális, kiránduló programot szervez, továbbá figyelemmel kíséri és segíti a problémákkal küzdő tagokat. Tagja a Bakonyerdő Nyugdíjas Klubnak is, ahol szintén aktív és segítőkész. Szociális érzékenységének köszönhetően a helyi gyermekotthon támogatásában és programok szervezésében önzetlenül részt vesz.

dr. Hegedűs Barbara, Nagyné Borbás Mária, Katanics Sándordr. Hegedűs Barbara, Nagyné Borbás Mária, Katanics Sándor

Hadnagy László születésének 100. évfordulója alkalmából színvonalas megemlékezést rendezett, melyet nagy precizitással szervezett. Nagyban segíti továbbá a Művelődési Ház munkáját, valamint aktívan részt vett a Betlehem elkészítésében. Odaadóan, lelkiismeretesen segíti a közösségi élet mindennapjait, programjait. A nap 24 órájában lehet rá számítani mindenben. 

A díjat dr. Hegedűs Barbara alpolgármester és Katanics Sándor, a városrész önkormányzati képviselője adták át. 

A gyulafirátóti falunapot Gryllus Vilmos koncertje nyitotta meg szombaton délután. Operettműsorral lépett színpadra Kecskés Timea, Hatás Andrea és Zayzon Csaba, majd bemutatkoztak a városrészben működő helyi kultúrcsoportok: a Kid Rock and Roll Se, a Gyulafirátóti Német Nemzetiségi Dalkör, a Rozmaring Tánccsoport és Segway Dance csoport. Az estet Baby Gabi, Republika és Dj. Stephen Jr. zárta. A sportpályán főzőverseny, focibajnokság, mandalafestés, csillámtetoválás és légvár várta az érdeklődőket. 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Elkészült és újra járható a Szent István utca útfelújítás Elkészült és újra járható a Szent István utca Befejeződtek a munkálatok a Szent István utcában, szombattól már korlátozások nélkül közlekedhet rajta bárki. A fél évig tartó munka során az útburkolat felújítása mellett megoldották a csapadékvíz elvezetését is, a járda térkőburkolatot kapott, a régi közvilágítást pedig modern LED-égők biztosítják ezentúl. ma 15:22 Katonai hagyományok és jövőkép Veszprémben Katonai hagyományok és jövőkép Veszprémben A „Vármegyék Ezer Éve – A Haza Védelmében” című konferenciasorozat egyik fontos állomásának Veszprém adott otthont, az Agóra Kulturális Központban, ahol Dr. Czermann János helyettes államtitkár is felszólalt. Az esemény célja a magyar katonai hagyományok ápolása, azok örökségének továbbvitele a mai társadalomba és hadseregbe. A Honvédelmi Minisztérium Katonai Örökség Főosztályának kezdeményezésére Veszprém megye hadtörténeti jelentőségét ünneplik, bemutatva, hogy a terület gazdag múltja hogyan formálta az ország védelmi szerepét. ma 10:06 Új iroda segíti a vállalkozókat gazdaság Új iroda segíti a vállalkozókat Válallkozásfejlesztési irodát nyitott Veszprémben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) pénteken. tegnap 22:06 A kohéziós politika jövőjéről tárgyaltak a parlamentközi konferencián közélet A kohéziós politika jövőjéről tárgyaltak a parlamentközi konferencián A kohéziós politika jövőjéről tárgyaltak a magyar EU-elnökség parlamenti együttműködése keretében Budapesten pénteken, az Európai Unión belüli stabilitásról, gazdasági koordinációról és kormányzásról szóló, kétnapos parlamentközi konferencia második napján. tegnap 16:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.