Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot

2024. július 13. 21:41
A közgyűlés újabb öt évre bizalmat szavazott a Laczkó Dezső Múzeumot 2019 óta irányító Péterváry-Szanyi Brigittának. A régi-új igazgató pénteken sajtótájékoztatón értékelte az intézmény helyzetét.

A pénteki sajtótájékoztatón a fenntartó önkormányzat részéről Hegedűs Barbara alpolgármester  foglalta össze az elmúlt éveket. Egymást érték a nagy, előre nem látható kihívások, mint a pandémia vagy az energiaválság, a 2023-as év pedig egy sokkal pozitívabb, ám nem kevésbé nagy feladat elé állította a város kulturális szereplőit. Az alpolgármester hangsúlyozta: a veszprémi intézmények maximálisan meg tudtak felelni ezeknek a kihívásoknak.  Hozzátette: a nemrégiben megnyílt új állandó kiállítás régi igényt elégít ki és hosszú távon is meghatározza majd a múzeum működését, azt, hogy mi, veszprémiek mit tudunk mutatni magunkból az ide látogatóknak. A következő öt év céljaként azt fogalmazta meg, hogy a Laczkó Dezső Múzeum attraktív, modern, dinamikus intézmény legyen – ebben az intézményvezető számíthat az önkormányzat támogatására. 

Péterváry-Szanyi Brigitta és Hegedűs BarbaraPéterváry-Szanyi Brigitta és Hegedűs Barbara

Az elmúlt öt évben sok eredményt ért el a kreatív és tettre kész csapat, olyan időszakot tudhatunk magunk mögött, ami hosszú távon meghatározza a múzeum történetét – fogalmazott Péterváry-Szanyi Brigitta. Korszakalkotó lépésnek nevezte a múzeum teljes körű felújítását és az állandó kiállítás kialakítását is. A következő években céljuk a társadalmi beágyazottság növelése, új célcsoportok megszólítása, a gazdasági önfenntartás és az utánpótlás-nevelés.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Fegyverraktárat találhattak Bándon Fegyverraktárat találhattak Bándon Bánd-Essegvár 2024. évi feltárásának negyedik napján különleges leletegyüttes látott napvilágot – közölte a Laczkó Dezső Múzeum.  2024. augusztus 19. 10:57 Csontvázakat találtak egy tapolcai építkezésen Csontvázakat találtak egy tapolcai építkezésen Két emberi csontváz bukkant elő egy tapolcai építkezésen a föld alól. A leleteket a Laczkó Dezső Múzeum régészei vizsgálják, akik már megállapították, hogy valamikor a 15. és 16. század környékén temethették el őket. 2024. augusztus 7. 11:05 Nem hagyják elveszni Veszprém fénybe borulásának történetét Laczkó Dezső Múzeum Nem hagyják elveszni Veszprém fénybe borulásának történetét A Lackó Dezső Múzeum munkatársai a Műszaki és Közlekedési Múzeum szakembereivel közösen elkezdték feldolgozni a nemrég elhunyt id. Gombor József hagyatékát. Néhány éven belül lehet, hogy új formában, de ismét láthatja a közönség Veszprém fénybe borulásának történetét. 2024. július 19. 13:01 Egry József nyomában kultúra Egry József nyomában A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatot Veszprémben a Laczkó Dezső Múzeum nyitotta meg Csend és fény című kiállításával: a mester, Egry József után tanítványára, közeli barátjára, Szalai Zoltán festőművészre és művésztanárra szeretnék irányítani a figyelmet a június 22-én nyíló életmű-kiállítással. 2024. június 22. 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.