Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Folyadékpalackok: típusok és használatuk

2024. július 22. 10:00

A strapabíró műanyag termékekre nagy szükség van többek között az élelmiszeriparban, a vegyiparban, a háztartási vegyszereknél, a tisztító- és mosószereknél, valamint a gyógyszeripari készítményeknél. 

Szerencsére akad olyan technológia, amely lehetőséget ad arra, hogy viszonylag rövid idő alatt készüljenek olyan termékek, amikre az iparnak éppen szüksége van. Vannak olyan cégek, amelyek egyedi igényeknek megfelelő, különféle paraméterekkel rendelkező termékeket készítenek, így többé nem lehet probléma még a szerves anyagok tárolása sem.

Az alábbiakban eláruljuk, hogy milyen folyadékpalackok léteznek, kifejtjük az egyes típusok előnyeit, és kiderül az is, hol használhatjuk őket biztonságosan.

N-sorozat

A Micro-Plast többek között műanyag folyadékpalackokat gyárt és forgalmaz többféle méretben, így 50 ml-es, de akár 1000 ml-es kialakítással is beszerezhetjük őket. Akár egyszerű folyadékokról van szó, akár veszélyes anyagokkal való töltésről, a műanyag változatok garantáltan kielégítenek minden felmerülő igényt az Ön cége számára. Alapvetően folyadékok csomagolására lettek megalkotva, emiatt vannak eltérő méretű betöltőnyílások, valamint változatos az űrtartalmuk is. A masszív anyaguk miatt széles körű felhasználásra alkalmasak.

A forma és méret összhangja széles felhasználást biztosít. A legtöbb esetben vegyipari termékeket, valamint növényvédőszereket, esetleg diagnosztikai szereket, festékeket csomagolhatunk bele. Anyaguk miatt ellenállnak a szervetlen sók vizes oldatának, emellett nem okoz bennük kárt a szerves sav, a lúg, de még az alkohol vagy a ketonok sem. Végül, de nem utolsósorban bírják a magas hőmérsékletet, tehát tényleg ellenálló palackokról van szó.

Mit tud a K-sorozat?

Ezek a termékek oly módon lettek megalkotva, hogy kiöntésnél a vízszintessel 45 fokra döntve kezd csak belőlük folyni a beléjük töltött folyadék. Biztosítható tehát annak egyenletes áramlása. Ez főleg a maró hatású, veszélyes anyagok esetében, valamint az egészségre ártalmas vegyszereknél lehet jelentős tényező.

Ez a típus a 2 dl-estől egészen az 1 literesig, többféle méretben beszerezhető.

Amit az F, M, S-sorozatról tudni érdemes

Anyagukat tekintve ugyanarra képesek, mint az előző kettő említett változat. A műanyag folyadékpalackok nem térnek el egymástól, tehát ez is ellenáll a szervetlen sók vizes oldatának, csaknem az összes szerves anyagnak, lúgnak, észternek, még nagyobb koncentráció, valamint magas hőmérséklet esetén is.

Ez a típus 5 méretben kapható az 50 ml-es kiszereléstől egészen az 500 ml-es változatig.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.