Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

5 tipp a kert, az erkély és a terasz berendezéséhez

2024. július 23. 9:31

A kert, az erkély vagy a terasz berendezése komoly odafigyelést igényel, hogy a kültéri terek kialakítása kényelmes, funkcionális és esztétikus legyen. Íme öt tipp, amelyek segítenek ebben, különös tekintettel a megfelelő kerti bútorok, balkon szettek kiválasztására.

1. Válasszunk időjárásálló anyagokat

A kerti bútor szetteknek ellenállónak kell lenniük az időjárás viszontagságaival szemben. A legtöbb kerti és kültéri bútor időjárásálló anyagból készül, mint például a fa, a fém és a műanyag. Jellemző, hogy az ár azért a minőséget is tükrözi, ezért ha tartósabb kerti bútorokat szeretnénk, akkor ne csak az árcédula alapján válasszunk, hanem érdemes megnézni azok anyagát, stabilitását, kivitelét is.  A keményfa kerti bútorok természetes és meleg hangulatot kölcsönöznek a kertnek, míg a fém és műanyag bútorok modern megjelenést biztosítanak.

A hosszabb távú állagmegóvás miatt érdemes azért arra figyelni, hogy a kerti bútoraink ne kapjanak rendszeresen csapadékot, vizet, és télen, a fagy idejére érdemes ezeket letakarni, vagy száraz helyen tárolni. A legjobb megoldás, ha a szezon végeztével száraz helyre zárjuk el a kerti bútorainkat, amit segíthet, hogy sok kerti bútor eleve összecsukható, összehajtható kivitelben készül, így a tárolásra kisebb hely is elegendő.    

2. Helyezzük előtérbe a kényelmet

A kültéri bútorok esetében a kényelem kulcsfontosságú. Ergonomikus tervezésű székek, puha párnák és kényelmes napozóágyak biztosítják, hogy a szabadban töltött idő valóban pihentető legyen.

Veszprémben a Fa-Centrum bútor- és lakberendezési áruház számos kényelmes és praktikus kerti és kültéri bútort is kínál, amelyek ideálisak családi étkezésekhez vagy baráti összejövetelekhez. Áruházunkban inkább a fából készült termékeket helyezzük előtérbe, a profilunkból adódóan, de vannak műrattan és fém felhasználásával készült kerti bútoraink is.

3. Gondoskodjunk az árnyékolásról

A megfelelő árnyékolás elengedhetetlen lehet a kellemes kültéri időtöltéshez, ha csak nem kifejezetten a napozás a cél. Napernyők, pavilonok és árnyékoló vitorlák segítségével megvédhetjük magunkat a közvetlen napsugárzástól, így érdemes lehet erre is gondolni, ha a kertben, teraszon nem áll rendelkezésre más árnyékolást segítő megoldás.   

4. Ügyeljünk a világításra

A kültéri világítás nemcsak a biztonságot növeli, hanem hangulatosabbá is teszi a kertet, erkélyt vagy teraszt. Használjunk napelemes lámpákat, LED fényfüzéreket és kerti lámpákat, hogy este is kellemes legyen a kinti időtöltés. A megfelelő világítás segítségével bármikor élvezhetjük a teraszon vagy az erkélyen töltött időt.

A világítás ugyanakkor – különösen este – vonzza a szúnyogokat, legyeket és más rovarokat, így az esti időtöltés mellé érdemes a rovarok távoltartására is gondolni, vegyszerek helyett inkább különböző bio és ökológiai riasztószerek, rovarcsapdák, illatosított gyertyák vagy fáklyák illetve illóolajok segítségével.

5. Dekoráljuk növényekkel és kiegészítőkkel

A növények és dekorációs elemek életet visznek a kültéri terekbe. Cserepes növények, virágok és dekoratív kiegészítők segítségével otthonosabbá és barátságosabbá tehetjük a teret. A Fa-Centrum kínálatában számos dekorációs tárgy található, amely akár kültéren is használható, illetve sokféle kerámia, terrakotta kaspó, virágcserép, virágláda és kődekoráció is megtalálható kínálatunkban, amelyekkel személyre szabhatjuk a kertünket vagy teraszunkat.

A megfelelő kerti bútorok kiválasztása és a terek gondos berendezése révén a kert, az erkély vagy a terasz valódi oázissá válhat. Látogass el a Fa-Centrum weboldalára és nézd meg áruházunk kínálatát, ha Veszprémben vagy Veszprém megyében keresel kültéri bútorokat, pl. napozóágyat vagy kerti étkező szettet!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.