Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni

2024. augusztus 8. 21:34
Noha még javában tart a nyár és a napokban a strandidő is visszatér, nem lehet nem észrevenni, hogy egyre rövidülnek a nappalok, és közledik a korán sötétedős, hűvös őszi-téli időszak. A kültéri programok helyett egyre vonzóbbá válnak az olyan szórakozási lehetőségek, mint a mozi. Ránéztünk a várható premierekre, milyen filmekre lesz még érdemes idén jegyet váltani?

Joker: Folie à Deux

A képregényfilmek uralta tízes évekre jellemző kettősség volt, hogy miközben a Marvel univerzuma szárnyalt és letarolta a piacot, addig a DC csak vergődött, Batmant és Supermant az ezredforduló óta többször is rebootolták, az Igazság Ligája köré mégsem épült olyan világ, mint amit a Bosszúállók hosszú időn át sikerre tudtak vinni. A csalódást keltő filmek között üdítő kivétel volt a Joker eredettörténetét kibontó alkotás, ami tizenegy Oscar-díjat is bezsebelt, Joaquin Phoenix pedig ikonikussá vált alakítással adott új színt és értelmezést a karakternek. Phoenix ezúttal Lady Gagával az oldalán tér vissza Gotham Citybe. A film októberben érkezik a mozikba.

Gladiátor 2

Gondoltál már ma a Római Birodalomra? Épp itt az ideje, Ridley Scott ugyanis ismét elmesél egy történetet a gladiátorok korszakából. Nagyjából két évtizeddel járunk az előző rész után, főhősünk ezúttal  Marcus Aurelius császár unokája, aki békésen éldegél családjával Észak-Afrikában, mígnem a rómaiak megérkeznek, hogy megszállják a területet. Lucius fogságba esik és rabszolgaként gladiátorrá válik. Az alaphelyzet tehát ismerős: egy egy korábban magasabb rangú, ám rabszolgasorsba kényszerült főszereplő nemcsak az ellenfeleivel, hanem a rendszerrel is szembeszáll, miközben igazából még a túlélésre sincsenek jó esélyei. Premier novemberben.

Wicked

A Wicked egy kétrészes produkció lesz, aminek első felvonása novemberben érkezik a mozikba. A népszerű Broadway-musical feldolgozása az Óz, a csodák csodája történetének előzményeit meséli el: azt, hogyan vált Elphaba a Nyugati Boszorkánnyá, és hogyan alakult ki rivalizálása Glindával, Dél Jó Boszorkányával. A film második része egy évvel később, 2025 novemberében lesz látható. 

Mufasa: Az Oroszlánkirály

Újabb film, ami jól illeszkedik az eddigiek sorába: szemmel láthatóan Hollywoodban elfogytak az ötletek, és a nagy költségvetésű filmek mind előzmények vagy folytatások. Az Oroszlánkirály is kapott egy előzménysztorit – de nem a klasszikus, kézzel rajzolt eredeti, hanem a CGI-verzió. Felnőttként kissé kételkedünk benne, hogy erre biztosan szükség volt-e, de a gyerekek biztos élvezni fogják, így sok családnak érdemes számolnia vele. Bemutató karácsony előtt.

 

vehir.hu
további cikkek
Markovits Alíz: Ha egy város ismeri saját értékeit, sugárzik, ragyog Markovits Alíz: Ha egy város ismeri saját értékeit, sugárzik, ragyog Markovits Alíz, az Európa Kulturális Fővárosa program vezérigazgatója nemrégiben kapott Pro Urbe érdemérmet Veszprém város önkormányzatától. Kiemelkedő munkáját mi sem bizonyítja jobban, mint a 2023-as év sikeressége, ennek pontos részleteiről őt kérdeztük. Markovits Alíz korábban már Kőszeg városában bizonyított, mára erős kötődése van Veszprém felé is, így lánya ősszel veszprémi gimnáziumban kezdi meg tanulmányait. Az EKF sikeréről, eredményeiről, a 2023-as év nehézségeiről kérdeztük a vezérigazgatót. ma 12:47 Az ikonikus veszprémi lemezlovasról, Tóthjózsiról készült könyv kultúra Az ikonikus veszprémi lemezlovasról, Tóthjózsiról készült könyv Nem pusztán egy fordulatos élettörténetet, hanem egy kulturális lenyomatot, egy korleírást is kaphat az 1970-es évektől napjainkig az, aki kezébe veszi a nyomdából alig pár napja megérkezett veszprémi könyvet, ami két veszprémi újságíró tollából született, a központi szereplője pedig az a lemezlovas, akinek a nevét nem kell bemutatni azoknak, akik életük során legalább egyszer megfordultak Veszprém, vagy a környék valamelyik diszkójában: „Tóthjózsi”. 2024. szeptember 14. 12:37 Elfoglalta új helyét a millenniumi emlékmű, de az átalakulása nem állt meg Elfoglalta új helyét a millenniumi emlékmű, de az átalakulása nem állt meg Elkészült a talapzat, befejeződött a restauráció, csütörtök délután pedig megtörtént a millenniumi emlékművének újra avatása immáron a Szabadság téren. A munkálatok folytatódnak, a tér a következő hónapokban fog csak átalakulni, a mostani esemény mégis emlékezetes marad Veszprém kultúrtörténetében, hiszen egy hosszadalmas polgári vita zárulhatott le ezzel együtt. Ugyanakkor a szobor könnyen lehet, hogy néhány emberöltő múlva már nem ezt az arcát fogja mutatni, ehhez viszont az sem kell, hogy áthelyezzék, vagy sokat simogassák az emberek. 2024. szeptember 12. 22:13 Navracsics Tibor: ’Egy régió álma vagy egy álom régiója?’ Navracsics Tibor: ’Egy régió álma vagy egy álom régiója?’ A 2023-as év különleges mérföldkő volt Veszprém és a Bakony-Balaton régió számára: a város viselhette az Európa Kulturális Fővárosa címet. Ez a rangos elismerés nem csupán a kulturális programok gazdagságára és sokszínűségére adott alkalmat, hanem lehetőséget biztosított arra is, hogy a város és a térség újrapozicionálja magát mind a hazai, mind a nemzetközi porondon. 2024. szeptember 13. 11:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.