Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy hét a csillagok alatt Veszprém vármegyében

2024. augusztus 9. 23:18 // Forrás: Borítókép: Khamkéo on Unsplash
Az Egy Hét a Csillagok Alatt országos csillagászati programsorozat keretében augusztus 9-17. között több mint száz helyszínen várják majd távcsöves bemutatók, előadások és hullócsillaglesek az érdeklődőket. Mutatjuk, hogy megyénkben hova érdemes fordulni.

Csillagportyát szervez a bakonybéli Pannon Csillagda szombaton 20.30-tól. A közel háromórás programon távcsöves bemutató, hullócsillagles, lézeres csillagképtúra, interaktív program, csillagászati előadás, kvízjáték  és planetáriumi vetítés várja a látogatókat. A szabadtéri sétához és meteor megfigyeléshez ajánlott kiegészítők: polifoam, pokróc, túracipő, hosszúnadrág, pulóver, szúnyog-és kullancsriasztó, emellett a szervezők azt javasolják, hogy a hűvös bakonyi éjszakára érdemes meleg ruházattal készülni.

Nappal naptávcsővel, éjszaka hullócsillag megfigyeléssel és távcsöves bemutatóval várja az érdeklődőket a Magyar Napfizikai Alapítvány Balatonrendesen.  Az alapítvány 5-10 fős csoportokban tud látogatókat fogadni, időpontot előre szükséges egyeztetni a 06702963158 telefonszámon vagy ímélben a solarphysicsfoundation@gmail.com címen.

Fotó: Akbar Nemati on UnsplashFotó: Akbar Nemati on Unsplash

Augusztus 9. és 17. között hétfő kivételével minden este várja a látogatókat a Balaton Csillagvizsgáló Fűzfőn. A helyszínen távcsöves bemutató, lézeres csillagképtúra, csillagászati előadás, többdimenziós interaktív attrakció várja a résztvevőket. A program díja 3500 forint, és szükség lesz előzetes regisztrációra is a csillagvizsgalo.com oldalon leírtak szerint.

Komplex élményben lehet részük azoknak, akik jövő szombaton, augusztus 17-én ellátogatnak A Nagy Bajuszú Jász Laci Pincéjéhez Somlóvásárhelyre. 14 és 18 óra között Magyaródi Norbert segítségével figyelhetők meg a Nap foltjai és kitörései. 18:30-tól koncertet rendeznek a Margit-kápolnában, majd este fél kilenctől távcsővel figyelhetők meg a Naprendszer objektumai. Részletes információk a kapcsolódó Facebook-eseményben érhetők el.

vehir.hu
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.