Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy különleges alkotás lett Magyarország Tortája

2024. augusztus 10. 10:36 // Forrás: Lounge Comm
A modern és hagyományos magyar alapanyagokat ötvöző, különleges süteménnyel ünnepelhetjük az idén Magyarország születésnapját. A Magyarország Tortája címet elnyert, Mákvirág fantázianevű édességet – amely a váci Édes Vonal Cukrászda alkotása – augusztus 19-től vásárolhatják meg az érdeklődők a Szent István Nap rendezvénysorozaton és a kijelölt cukrászüzletekben. Kovács Alfréd cukrászt Zséda, a Szent István Nap nagykövete kérdezte a díjnyertes alkotás alapötletéről és sajátosságairól.

Mára tradíció, hogy az érdeklődők a Szent István Napon kóstolhatják meg először Magyarország Tortáját. A Magyar Cukrász Ipartestület immár tizennyolcadik alkalommal hirdette meg e rangos versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk tiszteletére. A versenyszervezőknek ezúttal is kiemelt céljuk volt, hogy a megmérettetésre benevezett alkotásokban a modern, egészséges alapanyagok találkozzanak a gazdag magyar cukrászati hagyományból ismert összetevőkkel. Emellett a pályázati feltételek között szerepelt az is, hogy a versenytorták legalább negyven százalékban tartalmazzanak felverteket vagy más tésztarétegeket.

Az idei díjnyertes alkotás, a Kovács Alfréd váci cukrász által megálmodott Mákvirág torta rendelkezik mindezekkel a sajátosságokkal, hiszen olyan hagyományosan magyar összetevők találkoznak benne, mint a mák, a feketeribizli és a mandula.

A cukrász elmondása szerint a Mákvirág tortában a mákos tészta emléke ötvöződik a kertben leszakított fekete ribizlit és friss süteményt kínáló nagymamája emlékezetével. Alkotása egy ízig-vérig mesebeli torta, melyben gyermekkorának meghatározó ízei fogócskáznak: a fehércsokoládé-krém lágy textúrája mellett ott szalad a fanyar fekete ribizli ízvilága, a mandulalisztes-mákos piskóták és a feketeszezámmag-grillázs ropogós élménye is.

A Magyarország Tortájáról készült videó itt tekinthető meg:

Magyarország Tortáját az érdeklődők augusztus 19-től kóstolhatják meg a Szent István Napon, a Magyar Ízek Utcája rendezvényhelyszínen, valamint országszerte több száz cukrászdában.

A Szent István Nap ünnepségsorozat szentistvannap.hu címen elérhető honlapján és hivatalos mobilalkalmazásában a rendezvények részletes programja, illetve az előadókkal és a műsoraikkal kapcsolatos tudnivalók mellett a Magyarország Tortáját árusító cukrászdák listáját is megtalálhatjuk. 

vehir.hu
további cikkek
Középkori harcosok viadala Veszprémben Középkori harcosok viadala Veszprémben Harmadik alkalommal rendezik meg a Veszprémi Középkori Napot október 12-én, a Magyar Buhurt Szövetség és a Laczkó Dezső Múzeum szervezésében,  valódi időutazást kínálva a középkor világába. ma 19:43 Öt premiert, három ősbemutatót tervez a szezonra a Pannon Várszínház színház Öt premiert, három ősbemutatót tervez a szezonra a Pannon Várszínház A most induló 2024/25-ös színházi évadra vonatkozó terveit ismertette Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója hétfőn, a Hangvillában tartott sajtótájékoztatón. ma 16:55 Markovits Alíz: Ha egy város ismeri saját értékeit, sugárzik, ragyog Markovits Alíz: Ha egy város ismeri saját értékeit, sugárzik, ragyog Markovits Alíz, az Európa Kulturális Fővárosa program vezérigazgatója nemrégiben kapott Pro Urbe érdemérmet Veszprém város önkormányzatától. Kiemelkedő munkáját mi sem bizonyítja jobban, mint a 2023-as év sikeressége, ennek pontos részleteiről őt kérdeztük. Markovits Alíz korábban már Kőszeg városában bizonyított, mára erős kötődése van Veszprém felé is, így lánya ősszel veszprémi gimnáziumban kezdi meg tanulmányait. Az EKF sikeréről, eredményeiről, a 2023-as év nehézségeiről kérdeztük a vezérigazgatót. tegnap 12:47 Az ikonikus veszprémi lemezlovasról, Tóthjózsiról készült könyv kultúra Az ikonikus veszprémi lemezlovasról, Tóthjózsiról készült könyv Nem pusztán egy fordulatos élettörténetet, hanem egy kulturális lenyomatot, egy korleírást is kaphat az 1970-es évektől napjainkig az, aki kezébe veszi a nyomdából alig pár napja megérkezett veszprémi könyvet, ami két veszprémi újságíró tollából született, a központi szereplője pedig az a lemezlovas, akinek a nevét nem kell bemutatni azoknak, akik életük során legalább egyszer megfordultak Veszprém, vagy a környék valamelyik diszkójában: „Tóthjózsi”. 2024. szeptember 14. 12:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.