Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Repülő autó okozott majdnem tömegbalesetet az M0-áson

2024. augusztus 13. 16:03 // Forrás: Magyar Közút
Múlt szombaton reggel az M0-s autóút szigetszentmiklósi mérnökségi szakaszán egy külföldi autószállító tréler a külső sávban haladva durrdefektet kapott. A teherautó azonnal irányíthatatlanná vált és az elválasztósáv betonelemeibe csapódott. Az ütközés akkora erejű volt, hogy a trélerről egy autó átrepült a szemközti oldal belső sávjába. A balesetről a Magyar Közút nyilvánosságra hozta a videófelvételt is, valamint szakértő elmondta, minek is köszönhető, hogy végül senki nem sérült meg a szerencsétlenségben.

Többen nagyon profin, jól reagáltak a nem mindennapi helyzetben, ezt megerősítette Csörgő László, a drivingcamp Hungary vezető trénere is: “Valóban hatalmas szerencséje volt az autósoknak, de ki kell emelni több olyan pozitívumot, ami miatt sikerült elkerülniük a balesetet. Az biztosan megállapítható, hogy a sofőrök az utat figyelték és a vezetésre koncentráltak. Másrészt képben voltak a járművük tudásával és képességeivel, nem kormányozták túl az autókat, profi kikerülő manővereket láthattunk tőlük.”

Az ütközés következtében nemcsak a trélerben és a szállított járművekben keletkezett kár: 7 darab betonelem, 28 méter betonalap, 28 méter burkolt vízelvezető árok, 44 méter fénytörő háló és 10 darab hálótartó oszlop is sérült. Ezen kívül 1000 négyzetméternyi felületen kellett eltakarítani a törmelékeket.

Adódik a kérdés, hogy fel lehet-e készülni ilyen esetekre? Nagy valószínűséggel nem, rengeteg múlik a szerencsén, de azért az autósok pár aprósággal tudják a baleseti kockázatot csökkenteni: vezetés közben csak és kizárólag a vezetésre koncentrálnak, az utat és a forgalmat figyelik, betartják a sebességhatárokat és alkalmazzák a jobbra tartást. Lehet pont ezen múlik, hogy valaki megmeneküljön egy hasonló helyzetből, húzta alá közleményében a Magyar Közút.

A balesetről és a cikkben említett helyes manőverekről az alábbi videó készült:

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.