Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Falunappal ünnepelték augusztus 20-át Királyszentistvánon

2024. augusztus 20. 14:35
Pezsgett az élet a hosszú hétvégén Királyszentistvánon, ahol hagyományosan a település névadójának, Szent Istvánnak az ünnepén rendezték meg a falunapokat.

Királyszentistvánon már a rendszerváltás óta Szent István napjához kapcsolódóan rendezik meg a falunapot – tudtuk meg Kőszegi Ilona polgármestertől. Mint mondta, olyan programkínálatot igyekeztek összeállítani, amiben minden korosztály megtalálhatja a maga szórakozását. 

Mézengúz gyermekzenekarMézengúz gyermekzenekar

A vigasság ezúttal már vasárnap elkezdődött: délután a felnőtteket főzőversenyre, a gyerekeket kézműves foglalkozásokra invitálták a Leader Kultúrparkba. A programban parasztolimpia és filmvetítés is szerepelt. Hétfőn aztán zenei fellépők érkeztek a Szent István parkba. A sort a Mézengúz gyerekzenekar nyitotta, majd a Super Troupers ABBA-emlékzenekar következett. Az extrém kerékpáros bemutatót követően Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar zárta az estet. 

Kőszegi Ilona és Ovádi PéterKőszegi Ilona és Ovádi Péter

A rendezvényen Ovádi Péter parlamenti képviselő is részt vett. Lapunknak nyilatkozva elmondta: Királyszentistván kicsi de összetartó település, ahol évről évre megmutatják, mennyire büszkék az államalapítás ünnepére és büszkén viseli Szent István nevét. Első királyunkról a szoborparkban minden évben ünnepség keretei között emlékeznek meg. A képviselő hangsúlyozta: az erős Magyarország olyan erős közösségekből épül, mint Királyszentistván.

vehir.hu
Vámosi Patrik
további cikkek
Az AI-nak jobb a szókincse, mint az embernek mesterséges intelligencia Az AI-nak jobb a szókincse, mint az embernek A mesterséges intelligencia alapú szoftverek verbális intelligenciáját vizsgálták az ELTE PPK-n. A kutatás nyomán kiderült, hogy szóismeretükben a gépek még a doktori fokozattal rendelkező anyanyelvi beszélőket is maguk mögé utasítják. ma 8:57 A tanévkezdést támogatta a Katolikus Karitász A tanévkezdést támogatta a Katolikus Karitász Ebben a tanévben a tapolcai Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskolában rendezték meg az ünnepélyes átadót – tájékoztatott kedden a Veszprémi Érsekség.  2024. szeptember 10. 18:36 Kétcsillagos fenntarthatósági minősítést kapott a Hungaroring Kétcsillagos fenntarthatósági minősítést kapott a Hungaroring A fenntartható fejlődés az autósportban is a legfontosabb témák közé tartozik – a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) egy, kettő vagy három csillaggal minősíti a versenypályákat annak alapján, hogy milyen szintet értek el a fenntarthatóságban. A Hungaroring a Magyar Nagydíj után megkapta a két csillagot. tegnap 10:14 Drogprevenció: tanuljunk meg nemet mondani! Drogprevenció: tanuljunk meg nemet mondani! Kedd délelőtt drogprevenciós előadást tartott a rendőrség a Damjanich utcai Napsugár Klubban, a ,,Házhoz megyünk! Együtt a biztonságért!” fórum keretein belül, amelynek témája a fiatalok szerhasználata és a megelőzés. 2024. szeptember 10. 20:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.