Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Társasjáték-kölcsönzés – mi ez, és hogyan működik?

2024. augusztus 20. 9:11

Társasjátékkal játszani mindenki szeret. Vannak azonban társasok, amikkel szívesebben játszunk, és vannak, amelyekkel kevésbé. Ha egy drágább játék megvásárlása után derül ki, hogy mégsem egészen olyan, mint vártuk, az bosszantó lehet. Erre a problémára nyújt megoldást a kölcsönzés.

A társasjáték kölcsönzés előnyei

A társasjáték kölcsönzés egy rendkívül praktikus szolgáltatás, amennyiben szívesen kipróbálnál egy játékot, mielőtt megvásárolnád. Könnyen belefuthatunk ugyanis abba a helyzetbe, hogy megveszünk egy játékot, sokszor nem is olcsón, és csak utólag, otthon derül ki, hogy mégsem tetszik annyira, vagy nem egészen olyan, mint vártuk. 

Ebben az esetben jogosan érezhetjük azt, hogy túlságosan drága volt a társasunk, hiszen ha nem tudjuk kellőképpen kiélvezni, akkor felesleges kiadás volt csupán. A kölcsönzéssel azonban mindettől nem kell tartanunk.

Kipróbálhatjuk, hogy a tematika és a játékmenet megfelelő-e nekünk. Ahogyan azt is megnézhetjük így, mennyire tudjuk könnyen megtanulni a szabályokat és magát a játékot. 

Nem utolsósorban a kölcsönzéssel kipróbálhatunk egy csomó játékot anélkül, hogy meg is kéne vásárolnunk. Ezzel pedig szélesíthetjük a társasok terén szerzett tapasztalatainkat.

Milyen szolgáltatás a társasjáték-kölcsönzés?

A kölcsönzéssel kipróbálhatjuk a kiválasztott társast. Nem csak kipróbálhatjuk, hanem akár egy héten keresztül is játszhatunk vele. 

Egy egyszerű és kényelmes lehetőség mindazok számára, akik biztosra akarnak menni. Csak ellátogatunk a társasjáték-szaküzletbe, kiválasztjuk a kérdéses társast, és kikölcsönözzük. Így kényelmesen ki tudjuk próbálni azokkal, akikkel később is együtt játszanánk, legyenek azok a barátok vagy a családunk tagjai. 

Hogyan működik?

Jellemzően csak egy társast bontanak ki minden fajtából, így ha azt választanánk, amit éppen már kikölcsönöztek, akkor meg kell várnunk, amíg visszakerül az üzletbe. Viszont előjegyeztethetjük a kiszemelt darabot, így nem kell attól tartanunk, hogy ismét lemaradunk róla. 

Általában a társasok bontott árát letétben ott kell hagyni, majd amikor visszavisszük a továbbra is hibátlan állapotú játékot, akkor a kölcsönzési díjjal csökkentett összeget kapjuk vissza.

Az alapjátékok kölcsönözhetők, ezekből viszont mind. Ha esetleg nincs bontott, a szaküzletben kibontanak nekünk egyet. 

Egyszerre több társasjáték is kölcsönözhető. A kölcsönzési idő egy hét, de ezt meg is lehet hosszabbítani. 

Mikor jöhet jól egy társas kipróbálása?

Vannak alkalmak, amelyeket feldobhat egy-egy új játék kipróbálása. Nyaralás vagy csak pihenéssel töltött szabadság, hétvége? Válasszunk egy játékot, ami más, mint amit eddig megszoktunk, és tanuljuk, próbáljuk!

Családi összejövetelekre, szülinapokra ugyanígy hasznos kiegészítő lehet. De a hosszú hétvégét vagy csak a tél estéket is kellemesen színesíteni tudja egy kölcsönzött társas. 

Éljünk a lehetőséggel, és ismerjünk meg új társasjátékokat!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.