Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Tudnivalók a tolatókamera kiválasztása kapcsán

2024. augusztus 20. 9:14

Manapság számos különböző típusú tolatókamera közül lehet válogatni. A hagyományos megoldások mellett ma már érintőképernyős, Wi-fis, visszapillantó tükörbe integrált dupla autós kamerák is léteznek. 

Ezek nagymértékben megkönnyítik és lerövidítik a parkolás időtartamát, és komoly mértékben redukálják a balesetek, koccanások esélyét. A következőkben bemutatjuk, hogy mik az egyes változatok főbb tulajdonságai és előnyei.

Mire képesek a hagyományos megoldások?

A klasszikus, rendszámtáblakeretbe integrált tolatókamera nagy, akár 170 fokos kameraszöggel rendelkezik. Ez a legtöbb autótípusra viszonylag egyszerűen felszerelhető, méghozzá a lökhárító fúrása nélkül. A kamera képén méter jelölés segíti a sofőrt a tájékozódásban. Léteznek vízálló, éjjellátó típusok is.

Ezért lehet jó választás egy járműspecifikus tolatókamera…

Az Autómpláza Kft. tolatókamerái között vannak járműspecifikusak is. Ezekről tudni kell, hogy a gyári helyekre illeszthetők. Éppen ezért ezen változatok esetében sem kell a lökhárítót kifúrni. Rendkívül magas megbízhatóság, tökéletes képi világ jellemzi őket, így sokan teszik le a voksukat egy ilyen eszköz mellett.

A gépkocsi hátsó szekciójára kell erősíteni ezeket a készülékeket. A kamera képe a műszerfalra szerelt színes kijelzőn vagy a multimédiás fejegység kijelzőjén keresztül tud megjelenni.

Vezeték nélküli változat is létezik

A vezeték nélküli tolatókamera esetén a monitort a gyújtásra, a tolatókamerát pedig a tolatólámpa vezetékeire kell csatlakoztatni. Amikor ráadjuk a gyújtást a kocsira, akkor a monitor azonnal készenléti üzemmódba kerül. A rajta lévő gombok segítségével vezérelhetővé válik.

Ha a sebességváltót rükvercbe tesszük, akkor azonnal látni fogjuk a kamera képét a kijelzőn. Lehet kapni olyan tolatókamera-szettet, amely alkalmas arra, hogy négy kamerát kezeljen.

Tolatóradarral kombinált kameraszettet is lehet vásárolni

Az említett webáruházban kínálnak olyan szettet, amely tolatóradart és kamerát is tartalmaz. Érdemes tudni, hogy a tolatóradar a távolságérzés technológiáján alapul, azaz bármilyen időjárási körülmények között is használható, ugyanakkor a látómezeje korlátozott. Az oldalsó vagy alsó akadályok érzékelésében hatékonyabb egy tolatókamera, amely valós idejű képet mutat a jármű mögötti területről.

A két technológia előnyeinek ötvözésének hála olyan rendszert kapunk, amely a lehető legbiztonságosabbá teszi a tolatást. Kevésbé rutinos sofőrök számára mindenképpen ez lehet az ideális választás.

Visszapillantó tükörbe integrált dupla autós kamera

Az egyik legmodernebb megoldás a visszapillantó tükörbe integrált kamera, beépített érintőképernyővel. A kétcsatornás rögzítési funkció parkolássegítő eszközként is megállja a helyét. Ez azt jelenti, hogy tolatás esetén nagy felbontásban mutatja az autó mögötti teret. Egyidejűleg képes megjeleníteni a tükör az első, valamint a hátsó kamera képét, az eredeti tükörhöz pedig kapcsok segítségével lehet rögzíteni a szerkezetet.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.